ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
STE-Anastasios Marinos
Φωτο: ΑΠΕ

Πρόγραμμα για τη συγγραφή της ιστορίας του ΣτΕ με συνεργασία της Βουλής

Το θέμα της συγγραφής της ιστορίας του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτέλεσε το αντικείμενο της ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας.

Για τη μελέτη και συγγραφή της ιστορίας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), από την ίδρυση του το 1929 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και ως το 1976, θα συνεργαστούν στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος, το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και η Ένωση Δικαστών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας.

Το θέμα της συγγραφής της ιστορίας του ΣτΕ αποτέλεσε και το αντικείμενο της ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της Βουλής, Κων. Τασούλα, της ηγεσίας του ΣτΕ και δεκάδων ανώτατων δικαστικών λειτουργών.

Η συγγραφή της ιστορίας του ΣτΕ, εγκαινιάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με την εισήγηση του πρόεδρου της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, συμβούλου Επικρατείας, Παναγιώτη Τσούκα. Κατά την εισήγησή του ο κ. Τσούκας αναφέρθηκε λεπτομερώς στον πρώτο πρόεδρο του Δικαστηρίου Κωνσταντίνο Ρακτιβάν και την παραίτηση του το 1935.

«Η ιστορία του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι συνυφασμένη με την πολιτική και δημόσια ζωή και οφείλουμε να φροντίζουμε αυτό το δικαστήριο για να παραμείνει το κύρος του αλώβητο», τόνισε ο κ. Τασούλας αναφερόμενος στη συνεργασία του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία με το ΣτΕ με σκοπό την μελέτη και τη συγγραφή της ιστορίας του.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣτΕ, Δημήτρης Σκαλτσούνης εξήρε το εγχείρημα της συγγραφής της ιστορίας του Δικαστηρίου, επισημαίνοντας ότι «το δικαστήριο στάθηκε όρθιο ακόμα και σε εποχές που η ύπαρξη του τέθηκε υπό αμφισβήτηση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Vouli
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για την κατανομή των βουλευτικών εδρών

Με βάση την τελευταία κατανομή εδρών, δύο έδρες κερδίζει η εκλογική Περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής ενώ από μία έδρα κερδίζουν ο Βόρειος, ο Δυτικός και ο Νότιος τομέας Αθηνών καθώς και η Α΄ εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο Κ. Φλώρος, διώκεται για κακούργημα

Ο κατηγορούμενος που παραμένει κρατούμενος το βράδυ της Τετάρτης μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή, καλείται να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Βουλή η συζήτηση για τον νέο πρόεδρο και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Αφού υπάρξει η ακρόαση των υποψηφίων που περιλαμβάνονται στη λίστα που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη η Διάσκεψη των Προέδρων θα συνεδριάσει για να διατυπώσει τη γνώμη της.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλυπητήρια από τον Κωσταντίνο Τασούλα για το θάνατο του Βασίλη Σαραντίτη

Ο Βασίλης Σαραντίτης «υπηρέτησε με γνώση, αφοσίωση, ήθος και δυναμισμό τόσο την πολιτική όσο και τη μάχιμη δικηγορία» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, μεταξύ άλλων. Ο κ. Σαράντης υπήρξε βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ.