ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
grimaldi
Φώτο: Shutterstock

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Φόβοι για αγνοούμενους, στην Κέρκυρα οι επιβάτες

Πραγματοποιείται αυτή την στιγμή η καταγραφή των επιβατών και του πληρώματος στο λιμεναρχείο της Κέρκυρας και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οι 279 από τους 290 συνολικά επιβαίνοντες.

Καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση περισυλλογής των επιβατών και του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι, υπάρχουν αναφορές για 11 αγνοούμενους επιβαίνοντες του πλοίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ένας οδηγός που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο γκαράζ του πλοίου επικοινώνησε με τις Αρχές και ζήτησε βοήθεια και είπε πως βλέπει στο χώρο ακόμα ένα άτομο, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να υπάρχουν κι άλλα άτομα που έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ. Στη θαλάσσια περιοχή, όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο, επιχειρούν τρία ελικόπτερα και γίνονται προσπάθειες για απεγκλωβισμό δύο ατόμων από τη γέφυρα του πλοίου.

Ήδη πραγματοποιείται η καταγραφή των επιβατών και του πληρώματος του επιβατηγού πλοίου, και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 279 από τους 290 συνολικά επιβαίνοντες, με τους αξιωματούχους να αναφέρουν πως περιμένουν να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση στο λιμεναρχείο της Κέρκυρας. Στο λιμάνι βρίσκονται τρία ασθενοφόρα, δυνάμεις της πυροσβεστικής, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος και επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου του, στο "EUROFERRY OLYMPIA" επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων του πλοίου EUROFERRY OLYMPIA, στο οποίο τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε το πρωί ο αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός που επισήμανε ότι η πλήρης καταγραφή και ταυτοποίηση των επιβαινόντων στο πλοίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα. Στο πλοίο στο οποίο μαίνεται η πυρκαγιά επέβαιναν κατά δήλωση του πλοιάρχου 288 επιβάτες 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά

Τόνισε, επίσης, ότι στο σημείο στο οποίο το συμβάν είναι σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη τέσσερα περιπολικά σκάφη του λιμενικού ένα σκάφος της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο παραπλέοντα πλοία, δύο ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο του λιμενικού , δύο ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας καθώς και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και η φρεγάτα «Ύδρα». Τόνισε ότι στην περιοχή σπεύδουν δύο ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος του λιμενικού.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό, έδωσε άμεσα εντολή για πλήρη κινητοποίηση πλωτών και εναέριων μέσων για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Χίου, ανασύρθηκαν τρεις νεκροί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης και σύμφωνα με πληροφορίες τρεις μετανάστες εντοπίστηκαν νεκροί. Το Λιμενικό και η ΕΛΑΣ συνεχίζουν τις έρευνες και στη στεριά για τυχόν άτομα που μπορεί να έχουν διασκορπιστεί.
raptor ship
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των ναυτικών του RAPTOR

Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο. Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο νοτιοδυτικά της Λέσβου με 14 άτομα πλήρωμα

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή βρίσκονται πέντε φρεγάτες, ενώ έχουν αποπλεύσει και τρία σκάφη του Λιμενικού. Στην επιχείρηση συνδράμει από αέρος ένα ελικόπτερο και έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.