ΓΔ: 1357.3 -2.40% Τζίρος: 150.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
anakyklosi
Φώτο: ΑΠΕ

Δήμος Αθηναίων: Αύξηση 158% στην ανακύκλωση ειδών ένδυσης το 2021

Οι κόκκινοι κάδοι βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, είναι μόνο για καθαρά ρούχα (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά), παπούτσια σε ζευγάρια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά), λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια, παπλωματοθήκες κλπ.) και αξεσουάρ.

Περισσότερους από 536 τόνους ρούχων και παπουτσιών για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση συγκέντρωσε το 2021 ο δήμος Αθηναίων με το σύστημα των κόκκινων κάδων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, πρόκειται για αύξηση 158% σε σχέση με το 2020. Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του δήμου, από τα είδη αυτά, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων αξιοποίησαν και πρόσφεραν περισσότερους από τέσσερις τόνους ρούχων σε άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη, ενώ φέτος αναμένεται να διανεμηθούν έντεκα τόνοι ρούχων, σε εξαιρετική κατάσταση.

«Οι δημότες, εν μέσω πανδημίας, απέδειξαν ότι η ανακύκλωση καθιερώνεται πλέον στη συνείδησή τους και γίνεται μέρος της κουλτούρας τους», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επισημαίνοντας ότι «το πρόγραμμα του Δήμου για την ανακύκλωση αποτελεί, εκτός των άλλων, δομικό στοιχείο του πολιτισμού της καθημερινότητας». Επίσης, τόνισε ότι η συγκεκριμένη δράση «έχει και μια σημαντική κοινωνική διάσταση, καθώς στηρίζει με ουσιαστικό τρόπο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της Αθήνας, συνδυάζοντας μία πρωτοβουλία βιωσιμότητας με μία πράξη κοινωνικού χαρακτήρα».

Τα «κόκκινα» σημεία, τα οποία βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, είναι μόνο για καθαρά ρούχα (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά), παπούτσια σε ζευγάρια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά), λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια, παπλωματοθήκες κλπ.) και αξεσουάρ (ζώνες, τσάντες κλπ).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

dentro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Αθηναίων: Πρόγραμμα ανακύκλωσης των χριστουγεννιάτικών δέντρων

Η δράση αυτή στοχεύει στην εναλλακτική αξιοποίηση των φυσικών δέντρων μετά την εορταστική περίοδο και συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση της ανακύκλωσης των υπολειμμάτων πρασίνου, με μεγάλο οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που στοίχισε 13,76 εκατ. ευρώ επιφέρει μία σειρά από περιβαλλοντικά οφέλη, ενώ θα βελτιώσει και τις συνθήκες λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Μπακογιάννης: Για τρίτη φορά αναβάθμισε ο οίκος Moody's τον Δήμο

Όπως σημειώνει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, το επενδυτικό πρόγραμμα της Αθήνας τα επόμενα χρόνια θα χρηματοδοτηθεί κατά 85% από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και η πίεση στον ισολογισμό θα είναι περιορισμένη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε λειτουργία το νέο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Πετραλώνων

Το Κέντρο παρέχει στους δημότες πρωτοβάθμια περίθαλψη, που περιλαμβάνει από κλινική εξέταση, συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής και διαγνωστικών εξετάσεων, εκτέλεση ιατρικών και οδοντιατρικών πράξεων.