ΓΔ: 1456.44 0.55% Τζίρος: 43.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:48:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
tileorasi-tv-kanalia-leukes perioxes
Φώτο: Shutterstock

Ανοίγει ο δρόμος για τηλεοπτικό σήμα στις απομακρυσμένες περιοχές

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, θα μπορεί σε συνεργασία με Δήμους και Περιφέρειες να χρηματοδοτηθεί η προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης.

Οριστική λύση στο ζήτημα της τηλεοπτικής κάλυψης ακόμη και των πιο απομακρυσμένων περιοχών της χώρας δίνει η τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που έχει στόχο το σύνολο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των μη μόνιμων κατοίκων, να έχει τη δυνατότητα για πρόσβαση στο περιεχόμενο των εθνικών και περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Όπως ορίζει η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος, καθίσταται δυνατή, σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, η δυνατότητα χρηματοδότησης για την προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης.

Η ρύθμιση αποτελεί μία επιπλέον πρωτοβουλία με μόνιμο χαρακτήρα, που συμπληρώνει το πεδίο εφαρμογής της δράσης «Λευκές περιοχές». Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται για όλους τους πολίτες η δυνατότητα πρόσβασης στην πολυφωνία, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία, ενώ τηρούνται οι αρχές της τεχνολογικής ουδετερότητας, καθώς η παροχή του τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω της δράσης δύναται να παρέχεται μέσω όλων των διαθέσιμων τεχνολογιών (δορυφορική, επίγεια, ευρυζωνική).

Το πρόβλημα των λευκών περιοχών επηρεάζει περισσότερα από 160.000 νοικοκυριά και προέκυψε από το 2014, όταν η Digea ανέλαβε την ψηφιακή κάλυψη της χώρας, έχοντας ωστόσο την υποχρέωση να καλύψει πληθυσμιακά και όχι γεωγραφικά το 95% της χώρας. Το 2013 είχε κλείσει η ΕΡΤ που αποτελούσε τον μόνο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό που παρείχε σχεδόν 99% πληθυσμιακή κάλυψη.

Υπενθυμίζουμε πως από τον Ιούνιο έχει ξεκινήσει και η λειτουργία της πλατφόρμας θα δώσει λύση στο πρόβλημα χιλιάδων νοικοκυριών σε 936 «λευκές περιοχές» της χώρας που δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα.

Η δράση «Λευκές Περιοχές», ύψους 30,87 εκατ. ευρώ, που θα έχει διάρκεια μέχρι το 2028, θα παρέχει τη δυνατότητα επιδότησης 150 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, και θα δίνεται επίσης 8ετής επιδότηση. Το κόστος της οκταετούς επιδότησης θα προέλθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την ΕΕΤΤ. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί, κρατικοί και ιδιωτικοί, υποχρεούνται να παρέχουν τα προγράμματά τους δωρεάν σε Cosmote και Digea, που μετέχουν ως πάροχοι στο πρόγραμμα καθολικής κάλυψης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα για την πλατφόρμα καταγγελιών που αφορά μέτρα πυροπροστασίας

Οι πολίτες μέσω μιας απλής διαδικασίας στο gov.gr θα μπορούν να υποβάλλουν την αναφορά τους σχετικά με τα μέτρα πυροπροστασίας που έχουν λάβει επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις. Πώς γίνεται η υποβολή της αίτησης.
ileia_paralia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εφαρμογή η πλατφόρμα των καταγγελιών για παραβάσεις στις παραλίες

Ο χρήστης με την εφαρμογή MyCoast θα μπορεί να υποβάλλει καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης. Πώς θα γίνονται οι καταγγελίες και ποιες οι ποινές που προβλέπονται.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρονικά θα γίνεται η δήλωση απώλειας διαβατηρίου μέσω του gov.gr

Μέσα από μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν πλέον την Αστυνομική Υπηρεσία ή την Προξενική Αρχή.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας μέσω του gov.gr για 277 Δήμους

Μέσα από μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και να παραλάβουν την βεβαίωση στη Θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, εύκολα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία.