ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος. Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

ΙΟΒΕ: Μακροχρόνια και πολύπλευρη η προσφορά του Οδ. Κυριακόπουλου

Στην ανακοίνωσή του το ΙΟΒΕ σημειώνει πως ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος υπήρξε βαθύς γνώστης τόσο της ελληνικής οικονομίας όσο και των παγκόσμιων οικονομικών τάσεων και προκλήσεων ενώ νοιαζόταν βαθιά για τη δυνατότητα ανάπτυξης της χώρας.

Με οδύνη το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών αποχαιρέτησε τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο που υπήρξε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου επί 20 συναπτά έτη (2001-2022), Πρόεδρος (2011-2014), ενεργός υποστηρικτής και κεντρικός πυλώνας του Ιδρύματος. 

Στην ανακοίνωσή του, το ίδρυμα σημειώνει πως η προσφορά του Οδυσσέα Κυριακόπουλου στο ΙΟΒΕ υπήρξε μακροχρόνια και πολύπλευρη, αποτελώντας κρίσιμο παράγοντα της ανάπτυξής του. Συνεισέφερε γενναιόδωρα, μέσα από την ηγεσία του, τον χρόνο και τις ιδέες του. Η προσέγγισή του, συνδυάζοντας την ψύχραιμη ανάγνωση της πραγματικότητας και τη διάθεση υποστήριξης αλλαγών, στάθηκε κομβική στην εξέλιξη του Ιδρύματος. 

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος υπήρξε βαθύς γνώστης τόσο της ελληνικής οικονομίας όσο και των παγκόσμιων οικονομικών τάσεων και προκλήσεων. Νοιαζόταν βαθιά για τη δυνατότητα ανάπτυξης της χώρας, προς όφελος της κοινωνίας συνολικά και ιδίως των νέων ανθρώπων. Μέσω της επιχειρηματικής, κοινωνικής και ευρύτερης δράσης του, της προσφοράς του στα κοινά, καθώς και της προσωπικής του συνδρομής στην ανάπτυξη φορέων και οργανισμών, ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στη χώρα. 

Η απώλεια για όσους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο είναι μεγάλη. Μαζί με τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του, το Διοικητικό Συμβούλιο, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό, οι συνεργάτες και οι φίλοι του ΙΟΒΕ εκφράζουν θλίψη για τη μεγάλη απώλεια του και βαθιά ευγνωμοσύνη για τη συνολική προσφορά του. Το ΙΟΒΕ, στα βήματά του μελλοντικά, θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις κατευθύνσεις και την παρακαταθήκη που άφησε.- 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η επιχειρηματικότητα μετά την πανδημία: Στις 7/4 το συνέδριο της BNI

Το συνέδριο θα επιχειρήσει μια διευρυμένη ματιά στο πώς το επιχειρείν παγκοσμίως αντιμετωπίζει τη μετά την πανδημία εποχή και σε αυτό θα συμβάλλουν οι ομιλίες και εκλεκτών προσκεκλημένων από το εξωτερικό.