ΓΔ: 791.42 -0.88% Τζίρος: 65.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
oceans-thalasses-periballon
Φώτο: Shutterstock

Δεύτερη περιβαλλοντική απόδραση από την Attica Group στo νησί της Κω

Στην Κω στις 16 και 17 Απριλίου το πρόγραμμα του ομίλου «Πλέουμε μαζί» για την προστασία του περιβάλλοντος και των θαλασσών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Υπευθυνότητας του Ομίλου της Attica Group μας «ΠΛΕΟΥΜΕ ΜΑΖΙ» και με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση και συνεισφορά του Ανθρώπινου Δυναμικού μας σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, το Νοέμβριο του 2021 με αφετηρία τη Νάξο και σε συνεργασία με την Aegean Rebreath ο όμιλος εγκαινιάζει μία σειρά δράσεων για την απορρύπανση των βυθών και την προστασία της θαλάσσιας ζωής των νησιών μας.

Στην συνέχεια της πρώτης επιτυχημένης δράσης η «2η περιβαλλοντική απόΔραση» θα λάβει χώρα το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου στο νησί της Κω με την συμμετοχή εθελοντών-εργαζομένων στον όμιλο,  εθελοντών της Aegean Rebreath και τη συνεργασία του Δήμου Κω, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω και του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «Νισύριου». Όλοι οι εργαζόμενοι θα εργαστούν συμβάλλοντας:

  • Στην ανέλκυση πλαστικών και όλων των ειδών απορριμμάτων από τους εθελοντές δύτες της Aegean Rebreath και της Attica Group από το βυθό σε σημείο πλησίον του ενετικού κάστρου Νερατζιώτισσας, δίπλα στο λιμάνι της Κω.
  • Στην εν συνεχεία μεταφορά και τον διαχωρισμό των απορριμμάτων από τους εθελοντές  «ξηράς».
  • Στην καταγραφή των υλικών που θα συλλεχθούν.
  • Στον καθαρισμό παραλίας και την καταγραφή των υλικών που θα συγκεντρωθούν.
  • Σε δειγματοληψίες για την ανίχνευση και την περισυλλογή μικρο-πλαστικών από επιλεγμένη παραλία.
  • Στην ενημέρωση -  εκπαίδευση των εθελοντών από την Aegean Rebreath σε σχέση με περιβαλλοντικά ζητήματα.
  • Στην ευαισθητοποίηση και την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των επιβατών μας.

Στόχος του προγράμματος είναι να  εμφυσήσουμε την αξία της εθελοντικής προσφοράς στους εργαζομένους μας, να έρθουμε πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, να συνεισφέρουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, στην κυκλική οικονομία και στη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας για ένα καλύτερο σήμερα και ένα ακόμη καλύτερο αύριο για όλους μας.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι οι συμμετέχοντες στην 1η περιβαλλοντική απόΔραση στη Νάξο  συνέλλεξαν και ταξινόμησαν από τον παράκτιο καθαρισμό της παραλίας Λαγκούνα και από τον βυθό του αλιευτικού καταφυγίου στη Χώρα της Νάξου 2.811 ανακυκλώσιμα προϊόντα καθημερινής χρήσης, 5,5 σάκους με πλαστικές σακούλες, 1 σάκο με σχοινιά και 40 κιλά δίχτυα. Επίσης, ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε ένας Σταθμός Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων που ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει το έναυσμα για την ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού στον περιορισμό του προβλήματος.

Η Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 31 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Attica Group: Διάκριση για το πρόγραμμα «Πρώτες Βοήθειες» της BLUE STAR FERRIES

Το πρόγραμμα έχει ως αποδέκτες τα απομακρυσμένα -και όχι μόνο- Ελληνικά νησιά του Αιγαίου και περιλαμβάνει σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για τους μόνιμους κατοίκους, τα οποία πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Αναζητεί νέους επιστήμονες για πρακτική άσκηση

Η πρακτική άσκηση αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά το πέρας των εννέα μηνών, οι ασκούμενοι θα λάβουν βεβαίωση και συστατική επιστολή επιτυχούς ολοκλήρωσης της άσκησης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.