ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Έκπτωση 50% σε εκπαιδευτικούς κατά την περίοδο του Πάσχα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε έκπτωση 50% σε τρένα και λεωφορεία για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ  παρέχει έκπτωση 50% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων στους εκπαιδευτικούς, καθηγητές και δασκάλους, οι οποίοι θα μετακινηθούν από τις 15.04.2022 έως τις 02.05.2022 από τον τόπο διορισμού τους ως τον τόπο κατοικίας τους και αντιστρόφως.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η έκπτωση θα χορηγείται με την επίδειξη της ανακοίνωσης τοποθέτησης τους (για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς), της σχετικής Υπουργικής Απόφασης που αναφέρει την πρόσληψη τους (για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς) και την αστυνομική ταυτότητα για την επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας. Οι επιβάτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν τα παραπάνω έγγραφα και κατά τον έλεγχο επί της αμαξοστοιχίας από το αρμόδιο προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Διευκρινίζεται ότι, η προαναφερόμενη έκπτωση 50% θα χορηγείται μόνο για εκδόσεις εισιτηρίων Β΄ θέσης, από φυσικά σημεία έκδοσης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (δηλ. δεν θα ισχύει για εκδόσεις εισιτηρίων μέσω της ιστοσελίδας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή μέσω της εφαρμογής κινητών τηλεφώνων).

Επίσης, στην περίπτωση όπου ο τόπος διορισμού/κατοικίας δεν έχει άμεση σύνδεση με τις αμαξοστοιχίες ή τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τον τόπο κατοικίας/διορισμού, θα χορηγείται στους ενδιαφερόμενους η έκπτωση του 50% για τη μετάβασή τους έως τον κοντινότερο προορισμό με τον τόπο κατοικίας/τόπο διορισμού.

Επισημαίνεται ότι, η παροχή της εν λόγω έκπτωσης δεν συνδυάζεται με καμία άλλη έκπτωση που πιθανόν να δικαιούται ο επιβάτης (πχ. πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, κλπ).

Η έναρξη ισχύος όσων προαναφέρθηκαν έχει οριστεί για σήμερα 15.04.2022 καθώς καμία επιπλέον ρύθμιση δεν θα πραγματοποιείται για εισιτήρια που έχουν ήδη εκδοθεί.

Έκπτωση 50%  στις μετακινήσεις των αναπληρωτών

Η κυβέρνηση θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των αναπληρωτών καθηγητών και δασκάλων το Πάσχα με τη μείωση κατά 50% του κόστους μετακίνησής τους με τρένα και λεωφορεία, όπως ανακοίνωσε, με ανάρτησή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Με έκπτωση 50% θα μπορούν να μετακινηθούν αναπληρωτές δάσκαλοι & καθηγητές με τα ΚΤΕΛ & τα τρένα την περίοδο του Πάσχα. Με σχέδιο προσπαθούμε να διευκολύνουμε τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για τη μετάβασή τους στον τόπο μόνιμης διαμονής τους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερωτήματα για τον φόνο της 28χρονης, διερεύνηση υπόσχεται η κυβέρνηση

Ήταν διαθέσιμο περιπολικό στους Αγίους Αναργύρους πριν τη δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της, λέει η εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Διερεύνηση πιθανών ευθυνών αστυνομικών υπόσχονται Μαρινάκης, Χρυσοχοΐδης.
businessdaily-Melissokomoi-Syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με κυψέλες και καπνιστήρια έξω από τη Βουλή οι μελισσοκόμοι διαμαρτύρονται

Με τα φορτηγά τους, τα μελίσσια τους και τα καπνιστήρια τους οι μελισσοκόμοι διαδηλώνουν στην πλατεία Συντάγματος, θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη.
businessdaily-Agrotes-Syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφουν στα μπλόκα τα τρακτέρ μετά την ολονυχτία στο Σύνταγμα

Αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.
businessdaily-Agrotes-Trakter
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από Κάστρο Βοιωτίας και Μέγαρα στην Αθήνα τα τρακτέρ, οι κλειστοί δρόμοι

Η κάθοδος προς την πρωτεύουσα θα ξεκινήσει σήμερα το πρωί, με στόχο, σύμφωνα με ανακοινώσεις, στις 17:30 να βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας και από εκεί στις 18:30 να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία έως το Σύνταγμα.