ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
estiasi-kafe-bar
Φώτο: Aris Oikonomou/ SOOC

Ποια μέτρα ισχύουν για εστίαση, διασκέδαση και Εκκλησίες το Πάσχα

Σε κλειστούς χώρους σε εστίαση και διασκέδαση έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει από κορονοϊό, ενώ στις Εκκλησίες η πρόβαση γίνεται και με επίδειξη αρνητικού τεστ 48 ωρών.

Συγκεκριμένα είναι τα μέτρα έναντι της διασποράς του κορονοϊού που ισχύουν πλέον για τις ημέρες του Πάσχα στις εξορμήσεις και τις δραστηριότητές μας, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Έτσι, κέντρα διασκέδασης και κλειστοί χώροι είναι προσβάσιμα μόνο για όσους:

  • έκαναν 3 ή 4 δόσεις εμβολίου για τον κορωνοϊό
  • έκαναν τις 2 δόσεις και έχουν παρέλθει μέχρι εννέα μήνες
  • νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο

Εστίαση:

Σε ανοιχτούς χώρους:

  • όσοι δεν εμβολιάστηκαν ή έχουν λήξει τα πιστοποιητικά τους
  • Απαραίτητο αρνητικό rapid ή PCR τεστ 48 ωρών
  • Παιδιά από 4 έως 17 ετών με δήλωση αρνητικού self test

Εκκλησίες

Οι πιστοί που έχουν:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού-Νόσησης
  • αρνητικό τεστ (rapid ή PCR)
  • Παιδιά από 4 έως 17 ετών με δήλωση αρνητικού self test
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους, εκτός από τους ιερωμένους που λειτουργούν
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ετοιμάζεται ο πλανήτης για το δεύτερο Πάσχα σε καθεστώς lockdown

Η Ευρώπη ενισχύει τα μέτρα για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, ιδίως μέσω των ταξιδιών, με τη Γερμανία να εντείνει τους ελέγχους στα χερσαία σύνορά της για τις επόμενες 8-14 ημέρες.
Πασχαλινό τσουρέκι αυγά
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε η προσφορά «πασχαλινού πακέτου» σε 5.000 ανθρώπους σε καραντίνα στη Λάρισα

Το «πασχαλινό πακέτο» περιλαμβάνει διάφορα τρόφιμα όπως λαχανικά, τρόφιμα μακράς διάρκειας, πασχαλινά γλυκίσματα αλλά και 4-5 κιλά κρέας για κάθε οικογένεια για το πασχαλινό τραπέζι.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μελόνι ζητά αυξημένο συντονισμό ΕΕ για αφίξεις από περιοχές με Έμπολα

Η Τζόρτζια Μελόνι ζήτησε αυξημένο συντονισμό για την αντιμετώπιση αφίξεων από περιοχές με Έμπολα, μέσω επιστολής προς ΕΕ, και πρότεινε να συζητηθεί το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και σε συνάντηση υπουργών Υγείας.
Παραδοσιακό σοκάκι Αρναίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρναία Χαλκιδικής: Αιώνια έθιμα ξαναζωντανεύουν στα Αριστοτέλεια

Στην Αρναία Χαλκιδικής τα έθιμα είναι ζωντανό μέρος της καθημερινότητας, περνώντας από γενιά σε γενιά με συγκίνηση και πίστη. «Οι παραδόσεις είναι η ζωή μας», λέει ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας, Χρήστος Ζυγούρης.