ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ekptoseis, Discounts, Sales
Φωτο: Shutterstock

Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Η ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδος, με το ισχύον νομικό πλαίσιο, διαρκεί 15 ημερολογιακές ημέρες από 1η έως 15 Μαΐου. Συνεπώς φέτος η έναρξη των Ενδιάμεσων Εκπτώσεων θα γίνει την Τρίτη 3 Μαΐου.

Την Τρίτη 3 Μαΐου ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2022 και θα διαρκέσουν έως και τις 15 Μαΐου. Όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά στις 8 Μαΐου ημέρα Κυριακή από 11 πμ έως 8 μμ.

«Οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό. Πληροφορούμε επίσης το καταναλωτικό κοινό ότι οι εταιρίες -μέλη μας έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων», διαβεβαιώνει ο ΣΕΛΠΕ.

Με αφορμή την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζοντας την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών, ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία φορά εφαρμογής του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση χαμηλότερων αρχικών τιμών σε όλα τα είδη από την αρχή της σεζόν. Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο αλλά και στην πολύπαθη αγορά».

Επίσης υπενθυμίζεται από τον εμπορικό σύλλογο ότι, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται φέτος τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδος, με το ισχύον νομικό πλαίσιο, διαρκεί 15 ημερολογιακές ημέρες από 1η έως 15 Μαΐου. Συνεπώς φέτος η έναρξη των Ενδιάμεσων Εκπτώσεων θα γίνει την Τρίτη 3 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Τέλος, με εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά  την Κυριακή 8 Μαΐου, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00' - 18:00'.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ekptoseis, Discounts, Sales
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις, ανοικτά τα μαγαζιά την Κυριακή 16/1

Σημειώνεται ότι εκτός από την επιβεβλημένη αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών, που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
Agores, Pliromi, Sales, Ekptoseis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζουν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις, τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Θα διαρκέσουν έως και τις 15 Νοεμβρίου, ενώ στις 26 του μήνα θα υπάρξουν προσφορές στο πλαίσιο του θεσμού της «Black Friday» και θα ακολουθήσουν στις 29 οι προσφορές μόνο για online αγορές, γνωστές ως «Cyber Monday».