Φώτο: Shutterstock

Πτώση θερμοκρασίας και βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας

Σε χειμωνιάτικο κλίμα έχει μπει η χώρα, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να κυριαρχούν. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο θα δείξει από 3 έως 9 βαθμούς.

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και στο Αιγαίο αναμένονται σήμερα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κατά περιόδους στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και το μεσημέρι και απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς.

Τοπικές βροχές αναμένονται στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη οι οποίες σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και στη Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 9, στη Θεσσαλία από 2 έως 11, στα δυτικά ηπειρωτικά από 5 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 12, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 14 (στα Δωδεκάνησα έως 16 με 17) και στην Κρήτη από 12 έως 16 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Ιδιαίτερα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν πρόσκαιρα κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά στον Πατραϊκό Κόλπο έως 8 με 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 2 έως 3 μποφόρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια σήμερα στην Αττική με την θερμοκρασία από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη, θερμοκρασία έως 10 βαθμούς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αραιές νεφώσεις και πιθανότητα σποραδικών βροχών

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια περιμένουμε στην Αττική με τη θερμοκρασία να κινείται από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικές βροχές και νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα σήμερα

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών περιμένουμε στην Αττική με την θερμοκρασία να κινείται ανάμεσα σε 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις θα έχει σήμερα και η Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 11 βαθμούς Κελσίου.