ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:01:43
Πορεία εργαζομένων ΑΔΕΔΥ
Απεργιακή πορεία της ΑΔΕΔΥ με εργαζόμενους να διαδηλώνουν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Πρωτομαγιά: Oι απεργιακές συγκεντρώσεις - Χωρίς μετρό και τραμ σήμερα

Λόγω των κινητοποιήσεων, δεν λειτουργούν σήμερα μετρό, ηλεκτρικός και τραμ. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ,

Με απεργίες, στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις και πορείες, τιμούν σήμερα συνδικάτα και σωματεία την Εργατική Πρωτομαγιά. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και ΕΣΗΕΑ καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, το ΠΑΜΕ μισή ώρα νωρίτερα στο Σύνταγμα, πρωτοβάθμια σωματεία, κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και το ΜΕΡΑ 25 στα Προπύλαια στις 11, ενώ στο Πασαλιμάνι καλούν σε συγκέντρωση ναυτεργατικές οργανώσεις.

Στις περιοχές των συγκεντρώσεων των συνδικάτων βρίσκονται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Λόγω των κινητοποιήσεων, δεν λειτουργούν σήμερα μετρό, ηλεκτρικός και τραμ. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ματαιώσεις και τροποποιήσεις των δρομολογίων υπάρχουν σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο. Δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια.

Σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία παγκοσμίως λόγω της διετούς πανδημίας αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία τιμούν αυτή τη χρονιά οι εργαζόμενοι την Εργατική Πρωτομαγιά. Σε έναν κόσμο που αλλάζει ολοένα και ταχύτερα και στον οποίο η εργασία, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα λόγω Covid-19 αλλάζει μορφές, τα μηνύματα των αγώνων που έγιναν πριν από πολλές δεκαετίες από εργαζόμενους για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους παίρνουν τώρα άλλο νόημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πινακίδα απεργίας καταστήματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και διαμαρτυρία στο Σύνταγμα σήμερα

Η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί σήμερα στάση εργασίας στην Αττική, αντιδρώντας στη Συνταγματική Αναθεώρηση της κυβέρνησης, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00 στο Σύνταγμα, τονίζοντας τη διεκδίκηση αξιοπρεπών μισθών και τη διατήρηση της μονιμότητας.
Άδειος Πύργος του Άιφελ
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Απεργία στον Πύργο του Άιφελ για αποκλεισμό γυναικών σε επίσκεψη

Ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε λόγω απεργίας μετά από αποκλεισμό γυναικών υπαλλήλων κατά την επίσκεψη ινδουιστικής αποστολής, όπως ανέφερε το προσωπικό. Η ομάδα αυτή εγκαινίασε πρόσφατα ναό κοντά στο Παρίσι.
Κτίριο ΓΣΕΕ Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΣΕΕ: Αιτήματα για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας στη 90ή ΔΕΘ

Η ΓΣΕΕ συμμετέχει στη 90ή ΔΕΘ για να αναδείξει τα αιτήματα των εργαζομένων όπως αυξήσεις μισθών, συλλογικές συμβάσεις, καλύτερες συνθήκες εργασίας και τις προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης. Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, συλλαλητήριο το Σάββατο.
Πινακίδα απεργίας καταστήματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΔΕΔΥ: Διαμαρτυρία 31/8 για 13ο και 14ο μισθό στο Υπ. Οικονομικών

Η ΑΔΕΔΥ ζητά την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού με νομοθετική ρύθμιση και οργανώνει διαμαρτυρία στις 31 Αυγούστου 2026 στο ΥΠΟΙΚ. Αιτήματα αποτελούν και αυξήσεις μισθών, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και προσλήψεις.
Σημαία της Νότιας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Hyundai Motor: Συμφωνία διοίκησης με εργαζόμενους στη Ν. Κορέα

Η Hyundai Motor και το συνδικάτο της ανακοίνωσαν συμφωνία για τους μισθούς μετά από σπάνια 24ωρη απεργία την περασμένη εβδομάδα, στην οποία έλαβαν μέρος 40.000 εργαζόμενοι. Οι στάσεις εργασίας ανεστάλησαν ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.