ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Πρωτομαγιά: Oι απεργιακές συγκεντρώσεις - Χωρίς μετρό και τραμ σήμερα

Λόγω των κινητοποιήσεων, δεν λειτουργούν σήμερα μετρό, ηλεκτρικός και τραμ. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ,

Με απεργίες, στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις και πορείες, τιμούν σήμερα συνδικάτα και σωματεία την Εργατική Πρωτομαγιά. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και ΕΣΗΕΑ καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, το ΠΑΜΕ μισή ώρα νωρίτερα στο Σύνταγμα, πρωτοβάθμια σωματεία, κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και το ΜΕΡΑ 25 στα Προπύλαια στις 11, ενώ στο Πασαλιμάνι καλούν σε συγκέντρωση ναυτεργατικές οργανώσεις.

Στις περιοχές των συγκεντρώσεων των συνδικάτων βρίσκονται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Λόγω των κινητοποιήσεων, δεν λειτουργούν σήμερα μετρό, ηλεκτρικός και τραμ. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ματαιώσεις και τροποποιήσεις των δρομολογίων υπάρχουν σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο. Δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια.

Σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία παγκοσμίως λόγω της διετούς πανδημίας αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία τιμούν αυτή τη χρονιά οι εργαζόμενοι την Εργατική Πρωτομαγιά. Σε έναν κόσμο που αλλάζει ολοένα και ταχύτερα και στον οποίο η εργασία, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα λόγω Covid-19 αλλάζει μορφές, τα μηνύματα των αγώνων που έγιναν πριν από πολλές δεκαετίες από εργαζόμενους για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους παίρνουν τώρα άλλο νόημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις καλεί η ΓΣΕΕ

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ: Εικοσιτετράωρη απεργία στις 21 Μαΐου ενάντια στην ακρίβεια

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι, 14 χρόνια μετά τα μνημόνια, «όπου οι αποδοχές μειώθηκαν κατά 40%, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής και οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».