ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Staikouras_eurogroup
Ο υπ. Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, σε συνεδρίαση του Eurogroup. Πηγή: Shutterstock.

Στις 17 Δεκεμβρίου ανοίγει η εφαρμογή για το Κοινωνικό Μέρισμα

Στις 17 Δεκεμβρίου ανοίγει η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων των Δικαιούχων για το Κοινωνικό Μέρισμα. Από τις 27 Δεκεμβρίου, θα αρχίσουν να πιστώνονται τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Στις 17 Δεκεμβρίου θα ανοίξει η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ για την υποβολή των αιτήσεων των Δικαιούχων για το Κοινωνικό Μέρισμα δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Διευκρίνισε επίσης ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου. Από την επόμενη ημέρα, στις 27 Δεκεμβρίου, θα αρχίσουν να πιστώνονται τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, κάτι που θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου. 

Το Κοινωνικό Μέρισμα των 700 ευρώ θα καταβληθεί συνολικά σε  250.000 νοικοκυριά, ενώ το προς διανομή ποσό, ανέρχεται στα 175 εκατομμύρια ευρώ. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, και ψηφίζεται σήμερα, 6 Δεκεμβρίου, με το φορολογικό νομοσχέδιο. Ο κ. υπουργός Οικονομικών είπε, επίσης, ότι ανακοινώθηκαν την Πέμπτη οι δικαιούχοι, γιατί έπρεπε να εξαντληθούν όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια και να πάρουν μέρισμα περισσότεροι δικαιούχοι.

Οι τέσσερις κατηγορίες νοικοκυριών που θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 700 ευρώ είναι οι εξής:

  1. Οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά και οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Στη κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται 19.140 νοικοκυριά
  2. Οικογένειες με τουλάχιστον τον έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο (άνω των 12 μηνών) και τουλάχιστον ένα προστατευόμενο παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Αφορά και μονογονεϊκές οικογένειες. Πρόκειται για 163.778 νοικοκυριά.
  3. Οικογένειες με τους δυο γονείς μακροχρόνια άνεργους, τουλάχιστον ένα παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Περιλαμβάνονται και μονογονοεϊκές οικογένειες. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 40.927 νοικοκυριά
  4. Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ έως 24 ετών. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 25.632 νοικοκυριά.

Οι προϋποθέσεις για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης των 700 ευρώ είναι οι εξής:

Τουλάχιστον ο ένας από του δύο γονείς να διαμένει μόνιμα την τελευταία 10ετία στην ελληνική επικράτεια, όπως αυτό θα προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις. Και οι δύο γονείς να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος και το άθροισμα των καταθέσεων και των μετοχών, ομολόγων κτλ εντός της χώρας και στο εξωτερικό να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος

Από σήμερα το απόγευμα έχει ξεκινήσει η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος και πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων που φέτος θα ξεπεράσουν τα 267.000 νοικοκυριά που υπέβαλλαν αίτηση η οποία εγκρίθηκε.
koinoniko_merisma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή ενστάσεων για το κοινωνικό μέρισμα

Ανοίγει από σήμερα νέα πλατφόρμα την υποβολή ενστάσεων για το κοινωνικό μέρισμα μετά από προβλήματα που προέκυψαν με τις απορριπτικές αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ειδικά σε περιπτώσεις ΑμεΑ.