Φώτο: Shutterstock

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική

Οι αρχές «χτένισαν» Αμπελόκηπους, στα Πατήσια και στο Ίλιον και συνέλαβαν τρία άτομα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούντο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση απογευματινές και πρωινές ώρες της Δευτέρας 2/12 στους Αμπελόκηπους, στα Πατήσια και στο Ίλιον, συνελήφθησαν τρία άτομα, ένας 55χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί ηλικίας 31 και 40 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον συνελήφθησαν τρία άτομα, εκ των οποίων ένας 43χρονος αλλοδαπός και δύο ημεδαποί ηλικίας 34 και 35 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση ερευνητικών δεδομένων, διασταύρωση στοιχείων, εξακριβώσεις ατόμων και δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων, πιστοποιήθηκε η δράση του κυκλώματος, και οι επιμέρους ρόλοι των μελών του.

Από τις έρευνες σε οικίες και χώρους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 -2- κιλά ηρωίνης
 -9- κιλά και -368- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης
-28- γραμμ. κοκαΐνης
-4- ζυγαριές ακριβείας
-1- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
-1- Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο
-145- ευρώ
-12- κινητά τηλέφωνα
-1- πλαστό διαβατήριο

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντατικοί έλεγχοι για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (647) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (56) άτομα. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (112) σχετικές παραβάσεις.