ΓΔ: 2014.47 0.04% Τζίρος: 199.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
Ζυγαριά δικαιοσύνης και σφύρα μπροστά σε νομικά βιβλία, σύμβολα νόμου και δικαστηρίου.

Δεσμεύτηκε η περιουσία του Γ. Τράγκα, έλεγχος για ξέπλυμα χρήματος

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστή, περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό και αυτοκίνητα.

Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών τού εκλιπόντος δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα, δεσμεύτηκε με παραγγελία της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Μετά την ολοκλήρωση του σχετικού πορίσματος των άνω των 60 σελίδων για τον τρόπο απόκτησης της επίμαχης περιουσίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό και με διάταξη της Αρχής δεσμεύτηκε το σύνολο της περιουσίας και η εντολή διαβιβάστηκε στην Οικονομική Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Πρακτικά, μετά τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η οποία φέρεται ότι αποτελεί προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας, δεν μπορεί από τους κληρονόμους να γίνει αποδοχή κληρονομίας, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστή, περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό και αυτοκίνητα. Τα ακίνητα είναι δυο στην Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ. Ακόμη, περιλαμβάνει διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν.

Βασική εμπλοκή στην υπόθεση απόκτησης της μυθώδους περιουσίας του αποβιώσαντος δημοσιογράφου φέρεται να έχει η σύζυγός του Μαρία Καρρά, όπως και τρίτα άλλα πρόσωπα τα οποία μεσολάβησαν τόσο στην διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών, όσο και στην αγορά των ακινήτων, κ.λπ. Αντίθετα, δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής να υπάρχει εμπλοκή των παιδιών του Γιάννη και Φρειδερίκου Τράγκα στην όλη διαδικασία απόκτησης της περιουσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Λάθος αποφυλάκιση κρατουμένου φέρνει σε δύσκολη θέση τον ΥΠΔΙ

Νέο λάθος αποφυλάκισης στη Βρετανία: Μετά τον αιθίοπα κρατούμενο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 24χρονος Αλγερινός αποφυλακίστηκε κατά λάθος στο Λονδίνο. Αυξάνονται τα λάθη, ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για μετανάστευση και άσυλο.
σέρβικη διαδήλωση πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Κατηγορεί αδράνεια της δικαιοσύνης μετά την τραγωδία στο Νόβι Σαντ

Ο ΟΗΕ καταδικάζει την έλλειψη νομικής δράσης στη Σερβία, ένα χρόνο μετά τη φονική κατάρρευση στεγάστρου στο Νόβι Σαντ που στοίχισε 16 ζωές. Ο Ύπατος Αρμοστής ζητά δικαιοσύνη και αποκατάσταση εμπιστοσύνης στους θεσμούς.
ξέπλυμα χρήματος σύμβολα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Εξάρθρωση κυκλώματος απάτης και ξεπλύματος μέσω διαδικτύου

Η Europol και η BKA εξάρθρωσαν διεθνές δίκτυο διαδικτυακής απάτης και ξεπλύματος χρήματος, που καταχράστηκε άνω των 300 εκατ. ευρώ με ψεύτικες συνδρομές και κλεμμένα δεδομένα 4,3 εκατ. κατόχων καρτών σε 193 χώρες.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον Κορυδαλλό η δίκη 147 οπαδών Ολυμπιακού για εγκληματική οργάνωση

Στις φυλακές Κορυδαλλού αρχίζει η δίκη 147 οπαδών του Ολυμπιακού για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μετά τα αιματηρά επεισόδια στον Ρέντη που στοίχισαν τη ζωή του αστυνομικού Γ. Λυγγερίδη.
Μνημείο Αζαντί Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ελεύθεροι μετά από 3,5 χρόνια δύο Γάλλοι για υπόθεση κατασκοπείας

Η Σεσίλ Κολέρ και ο Ζακ Παρί, μετά από 3,5 χρόνια κράτησης στο Ιράν, αποφυλακίστηκαν και βρίσκονται στη γαλλική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Ο Μακρόν ανακοίνωσε προσπάθειες για την άμεση επιστροφή τους στη Γαλλία.