ΓΔ: 1451.43 1.13% Τζίρος: 79.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:41:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Δεσμεύτηκε η περιουσία του Γ. Τράγκα, έλεγχος για ξέπλυμα χρήματος

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστή, περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό και αυτοκίνητα.

Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών τού εκλιπόντος δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα, δεσμεύτηκε με παραγγελία της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Μετά την ολοκλήρωση του σχετικού πορίσματος των άνω των 60 σελίδων για τον τρόπο απόκτησης της επίμαχης περιουσίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό και με διάταξη της Αρχής δεσμεύτηκε το σύνολο της περιουσίας και η εντολή διαβιβάστηκε στην Οικονομική Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Πρακτικά, μετά τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η οποία φέρεται ότι αποτελεί προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας, δεν μπορεί από τους κληρονόμους να γίνει αποδοχή κληρονομίας, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστή, περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό και αυτοκίνητα. Τα ακίνητα είναι δυο στην Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ. Ακόμη, περιλαμβάνει διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν.

Βασική εμπλοκή στην υπόθεση απόκτησης της μυθώδους περιουσίας του αποβιώσαντος δημοσιογράφου φέρεται να έχει η σύζυγός του Μαρία Καρρά, όπως και τρίτα άλλα πρόσωπα τα οποία μεσολάβησαν τόσο στην διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών, όσο και στην αγορά των ακινήτων, κ.λπ. Αντίθετα, δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής να υπάρχει εμπλοκή των παιδιών του Γιάννη και Φρειδερίκου Τράγκα στην όλη διαδικασία απόκτησης της περιουσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο Κ. Φλώρος, διώκεται για κακούργημα

Ο κατηγορούμενος που παραμένει κρατούμενος το βράδυ της Τετάρτης μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή, καλείται να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη καταδίκη για το Μάτι, δύο χρόνια στον τότε διοικητή Συντονιστικού

Το τριμελές πλημμελειοδικείο καταδίκασε σήμερα τον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη, σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για την κατηγορία της κατάθεσης ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφεση Εισαγγελίας κατά της αθώωσης της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό

Κατά την εισαγγελική κρίση δεν είναι ορθή η απόφαση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου που με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3 αθώωσε την γυναίκα από την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο 39χρονος για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

Ο 39χρονος δράστης μεταφέρθηκε μετά την 1 το μεσημέρι στο ανακριτικό γραφείο, έχοντας επιδέσμους στο κεφάλι εξαιτίας, επιπόλαιων σύμφωνα με τους γιατρούς, τραυμάτων που επέφερε ο ίδιος στον εαυτό του μετά το έγκλημα.