ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κουτάβι λαμπραντόρ
Φωτο: Shutterstock

Δημιουργείται νέα Ειδική Γενική Γραμματεία για τα ζώα συντροφιάς

Επικεφαλής θα αναλάβει η κα Μαριάνθη Δημοπούλου, δικηγόρος, η οποία διαθέτει επιστημονική εξειδίκευση και μακρά εμπειρία σε θέματα Δικαίου των ζώων.

Η προστασία των ζώων συντροφιάς, η εξασφάλιση της ευζωίας τους και η υλοποίηση του στόχου: κανένα ζώο κακοποιημένο, κανένα ζώο αδέσποτο, είναι ο σκοπός της συγκρότησης, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Ειδικής Γραμματείας με αυτό το αντικείμενο, στο υπουργείο Εσωτερικών. 
 
Συγκεκριμένα η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς έχει σκοπό την παρακολούθηση και απαρέγκλιτη εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου, που δημιουργήθηκε με τον ν. 4830/2021 για την προστασία των ζώων συντροφιάς και την εξασφάλιση της ευζωίας τους, καθώς και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με αυστηρή τήρηση των κανόνων ευζωίας. Επίσης, σκοπός είναι η συγκρότηση ελεγκτικού μηχανισμού και η συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, με στόχο: κανένα ζώο κακοποιημένο, κανένα ζώο αδέσποτο.
 
Επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας η Μαριάνθη Δημοπούλου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς αναλαμβάνει η κ. Μαριάνθη Δημοπούλου, δικηγόρος, με επιστημονική εξειδίκευση και μακρά εμπειρία σε θέματα Δικαίου των ζώων.
 
 Η Μαριάνθη Δημοπούλου είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στο Δίκαιο των ζώων, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα τους και καθηγήτρια στο μάθημα «Νομικά (II)» του Zero Stray Academy.
 
Συνεργάζεται με φιλοζωικά σωματεία και οργανισμούς σε όλη τη χώρα καθώς και με δήμους συμβουλευτικά σε θέματα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Είναι Auditor/ Lead Auditor, με γνώσεις στη Διαπραγμάτευση και με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resources). Συμμετέχει στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η αποκατάσταση του κράτους δικαίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως το σύνθημα «νομιμότητα παντού» έγινε καθημερινή μάχη, με παρεμβάσεις σε γειτονιές, γήπεδα, πανεπιστήμια, αιγιαλούς, αγορά και στη διαφάνεια στη διαχείριση δημοσίου χρήματος.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδήσεις από ραδιόφωνο και τηλεόραση

Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα διασφαλίσει το κράτος δικαίου. Ελληνοαμερικανοί συμμετέχουν στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ενώ τα κράτη-μέλη ΕΕ έχουν προθεσμία 6/11 για υποψηφιότητες στην ΕΚΤ.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Μείωση γραφειοκρατίας και ενίσχυση επενδύσεων για νέες θέσεις

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε νομοσχέδιο για απλούστευση διαδικασιών και μείωση γραφειοκρατίας, ενίσχυση επενδύσεων και θέσεων εργασίας, καθώς και δημιουργία ψηφιακού κέντρου ενημέρωσης για κρατικές ενισχύσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η δύναμή μας είναι τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης

Υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδρίασε η εκτελεστική γραμματεία της ΝΔ, εστιάζοντας στη λειτουργία των οργάνων, την κινητοποίηση στελεχών και την οργάνωση ενόψει εκλογών 2027. "Η δύναμή μας είναι τα στελέχη," τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ρένα Δούρου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρένα Δούρου: Επτά χρόνια άρνησης της νομικής κατοχύρωσης του όρου «γυναικοκτονία»

Η Ρένα Δούρου κατηγόρησε την κυβέρνηση για άρνηση νομικής κατοχύρωσης του όρου «γυναικοκτονία» και άσκησε κριτική στη δικαιοσύνη και την εξωτερική πολιτική, τονίζοντας προβλήματα σε Σύνα, Κάσο και ενεργειακά θέματα.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης, δεν εκβιάζει ούτε απειλείται

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε μετά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη πως η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης που δεν εκβιάζει ούτε εκβιάζεται και τιμά τη θυσία των προγόνων της, υπερασπίζοντας διαρκώς ελευθερία και ειρήνη.