ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shuterstock

Πέντε συμβουλές από την Revolut για ενδυνάμωση της διαδικτυακής ασφαλείας

Η Revolut προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές για την περαιτέρω ενίσχυση της διαδικτυακής ασφάλειας και την αποφυγή απάτης στις ιντερνετικές αγορές.

Ο Δεκέμβρης είναι αναμφίβολα ένας από τους μήνες που ξοδεύουμε τα περισσότερα χρήματα, σε δώρα αλλά και για διακοπές. Με τις online αγορές έχουν την τιμητική τους καθώς όλο και περισσότερος κόσμος φενετε να τις προτιμά ειδικότερα τους γιορτινούς μήνες. Είναι σημαντικό όμως να είμαστε προετοιμασμένοι και σωστά ενημερωμένοι για τους κινδύνους που μπορεί κρύβουν οι ιντερνετικές αγορές. Δυστυχώς, κανένα σύστημα διαδικτυακής ασφάλειας δεν είναι 100% αποτελεσματικό και την ίδια στιγμή οι απατεώνες του ιντερνετ ψάχνουν για νέες πιο αποτελεσματικές μεθόδους.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Revolut -  η ευρωπαϊκή Fintech που προσφέρει ηλεκτρονικοὐς λογαριασμούς σε περισσότερους από 8 εκατομμύρια πελάτες - δίνει 5 χρήσιμες συμβουλές για την περαιτέρω ενίσχυση της διαδικτυακής ασφάλειας μας και την αποφυγή απάτης:

1. Λογαριασμοί και Κωδικοί: να είσαι ένας 007 

Ποτέ μην αποκαλύπτετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Διαδίκτυο ή τον προσωπικό αριθμό αναγνώρισης (PIN) σε οποιονδήποτε. Ούτε καν η τράπεζά σας δεν πρόκειται ποτέ να σας ζητήσει αυτό. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα επίσημα κανάλια - ιστότοπο, εφαρμογή κ.λπ. - για να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας και να μοιραστείτε πληροφορίες εξωτερικά.

2. Έλεγχος: όσο περισσότερος, τόσο καλύτερα

Εντάξετε περισσότερη ασφάλεια ζητώντας από την τράπεζά σας να σας δώσει λεπτομέρειες για κάθε οικονομική συναλλαγή μέσω δύο καναλιών - για παράδειγμα, με μηνύματα SMS καθώς και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είναι να χρησιμοποιήσετε μια ξεχωριστή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον τραπεζικό σας λογαριασμό και οικονομικές συναλλαγές από τους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων σας.

3. Κοινή χρήση: όσο λιγότερη, τόσο το καλύτερη

Κρατήστε προσωπικά δεδομένα  - όπως τον αριθμό τηλεφώνου σας, την ημερομηνία γέννησης ή πληροφορίες  όπως η πόλη γεννήσεως σας και το όνομα του πρώτου κατοικίδιου ζώο σας έξω από τα κοινωνικά μέσα όπως το Facebook. Με αυτές τις πληροφορίες, οι επίδοξοι απατεώνες μπορούν να σας "υποδυθούν" ευκολα και να εφαρμόσουν μεθόδους απάτης όπως η ανταλλαγη κάρτας SIM - που συνίσταται στον έλεγχο του αριθμού τηλεφώνου του χρήστη και στην απόκτηση όλων των χρήσιμων πληροφοριών για πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό του / ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

4. Αναβαθμίστε τις συσκευές σας

Να αναβαθμίζεται πάντα τις εφαρμογές και τις συσκευές σας στην πιο πρόσφατη έκδοση τους, για να αποφύγετε σφάλματα και να επωφελείστε από τα νέα  υψηλότερα επίπεδα ασφάλεια.Είναι σημαντικό να είστε σε επαγρύπνηση και προσεκτικοί με τις κινητές συσκευές σας: Εάν σταματήσετε να λαμβάνετε κλήσεις ή μηνύματα και δεν ξέρετε γιατί, επικοινωνήστε αμέσως με τον φορέα κινητής τηλεφωνίας σας για να αποκλείσετε ότι δεν είστε θύμα της αντικατάστασης της κάρτας SIM του κινητού τηλεφώνου σας. 

5. Εικονικές κάρτες μιας χρήσης

Οι εικονικές κάρτες μιας χρήσης θεωρούνται από τους λάτρεις της τεχνολογίας ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ενίσχυσης της ιντερνετικής μας ασφαλείας. Ο τρόπος λειτουργίας της είναι πολύ απλός, αφού η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά προτού καταστραφεί και ο δεκαεξαψήφιος αριθμός της να αντικατασταθεί. Στην ουσία είναι σαν να χρησιμοποιούμε διαφορετική κάρτα για κάθε online αγορά. Αυτό καθιστά αδύνατη την χρήση εικονικών καρτών περισσότερο από μία φορά, χωρίς οι επίδοξοι απατεώνες να μπορούν να κλέψουν τα στοιχεία σας. Η Revolut προσφέρει την δυνατότητα δημιουργίας απεριορίστων εικονικών καρτών μίας χρήσης στους κατόχους Premium και Metal λογαριασμών. 

Η Revolut αποστέλλει ειδοποίηση στην εφαρμογής σε πραγματικό χρόνο κάθε φορά που γίνεται μια αγορά, επιτρέποντας ετσι στους χρήστες να παρακολουθούν τις συναλλαγές και να αναφέρουν τυχόν περίεργες κινήσεις λογαριασμού. Επιπλέον, η Revolut μόλις λάνσαρε το 3D Secure για όλους τους πελάτες. Με το 3DS, όταν κάποιος πραγματοποιεί ορισμένες online πληρωμές, λαμβάνει μια ειδοποίηση από την Revolut στο κινητό του, ζητώντας να συνδεθεί στο λογαριασμό και να επαληθεύσει την πληρωμή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα για την πλατφόρμα καταγγελιών που αφορά μέτρα πυροπροστασίας

Οι πολίτες μέσω μιας απλής διαδικασίας στο gov.gr θα μπορούν να υποβάλλουν την αναφορά τους σχετικά με τα μέτρα πυροπροστασίας που έχουν λάβει επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις. Πώς γίνεται η υποβολή της αίτησης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες μέρες

Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και αργότερα στα Δωδεκάνησα.
ileia_paralia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εφαρμογή η πλατφόρμα των καταγγελιών για παραβάσεις στις παραλίες

Ο χρήστης με την εφαρμογή MyCoast θα μπορεί να υποβάλλει καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης. Πώς θα γίνονται οι καταγγελίες και ποιες οι ποινές που προβλέπονται.