ΓΔ: 1357.3 -2.40% Τζίρος: 150.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: bwin

Οι Γιατροί του Κόσμου και η bwin κοντά σε κατοίκους ακριτικών περιοχών

Οι αποστολές οι οποίες θα συνεχιστούν το 2020 στη Βόρειο Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης bwincares.

Πιστεύοντας ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και η πρόσβαση στην υγεία είναι δικαίωμα όλων, οι Γιατροί του Κόσμου με την καθοριστική στήριξη της bwin, ολοκλήρωσαν για το 2019 τις ανθρωπιστικές αποστολές σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Ο  Άγιος Ευστράτιος (τον Μάρτιο), τα Ψαρά (τον Σεπτέμβριο), οι Φούρνοι Κορσεών (τον Οκτώβριο) και το Καστελόριζο (τον Νοέμβριο) αποτέλεσαν τα 4 ακριτικά νησιά στα οποία κλιμάκια των Γιατρών του Κόσμου, παρείχαν δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους.

Συνολικά πάνω από 600 μόνιμοι κάτοικοι των νησιών αυτών εξετάστηκαν από διάφορες ειδικότητες μεταξύ των οποίων: Παθολόγος, Γυναικολόγος, Παιδίατρος, Οδοντίατρος, Καρδιολόγος και Οφθαλμίατρος ο οποίος συνοδευόταν από τη σύγχρονη κινητή οφθαλμολογική μονάδα. Αξίζει να τονιστεί ότι διανύθηκαν πάνω από 1600 ναυτικά μίλια και πραγματοποιήθηκαν μετακινήσεις από και προς τα νησιά συνολικής διάρκειας άνω των 62 ωρών με πλοίο και αεροπλάνο.

Οι αποστολές οι οποίες θα συνεχιστούν το 2020 στη Βόρειο Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης bwincares.

Η Πρόεδρος του ΔΣ των Γιατρών του Κόσμου, Χαρά Τζιουβάρα, δήλωσε αναφορικά: «Οι ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας παραμένουν σε πολλές περιπτώσεις ξεχασμένες από τον κρατικό μηχανισμό. Κατά την διάρκεια του 2019, με την σημαντική βοήθεια της bwin, καταφέραμε να παρέχουμε ιατρική βοήθεια στους κατοίκους απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών. Την ευχαριστούμε θερμά».

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος της bwin, Κωνσταντίνος Εφραιμίδης (CSR Manager) συμπλήρωσε: «Το 2019, υποστηρίξαμε το ανθρωπιστικό έργο των Γιατρών του Κόσμου, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους τεσσάρων ακριτικών νησιών. Στόχος μας το 2020 είναι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε έμπρακτα το έργο του Οργανισμού όχι μόνο στα ακριτικά νησιά αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα

Η bwin, υποστηρίζει το έργο των Γιατρών του Κόσμου, ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γονιμότητα επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με έρευνα

Η καθηγήτρια Μαιευτικής- Γυναικολογίας ΕΚΠΑ Σοφία Καλανταρίδου παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών για την μείωση της γυναικείας γονιμότητας, εξαιτίας τής περιβαλλοντική ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς

«Αυτή η μη χειρουργική διαδικασία προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως μικρότερο χρόνο ανάρρωσης, λιγότερο πόνο και μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους» τόνισε ο Αλέξανδρος Μάλλιος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανταλλαγή δεδομένων Υγείας εντός της ΕΕ

Με τον Eυρωπαϊκό Xώρο Δεδομένων Υγείας οι πολίτες θα έχουν ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δεδομένα υγείας, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στη χώρα καταγωγής τους ή σε άλλο κράτος μέλος.