ΓΔ: 903.84 -0.47% Τζίρος: 45.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:51:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: bwin

Οι Γιατροί του Κόσμου και η bwin κοντά σε κατοίκους ακριτικών περιοχών

Οι αποστολές οι οποίες θα συνεχιστούν το 2020 στη Βόρειο Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης bwincares.

Πιστεύοντας ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και η πρόσβαση στην υγεία είναι δικαίωμα όλων, οι Γιατροί του Κόσμου με την καθοριστική στήριξη της bwin, ολοκλήρωσαν για το 2019 τις ανθρωπιστικές αποστολές σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Ο  Άγιος Ευστράτιος (τον Μάρτιο), τα Ψαρά (τον Σεπτέμβριο), οι Φούρνοι Κορσεών (τον Οκτώβριο) και το Καστελόριζο (τον Νοέμβριο) αποτέλεσαν τα 4 ακριτικά νησιά στα οποία κλιμάκια των Γιατρών του Κόσμου, παρείχαν δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους.

Συνολικά πάνω από 600 μόνιμοι κάτοικοι των νησιών αυτών εξετάστηκαν από διάφορες ειδικότητες μεταξύ των οποίων: Παθολόγος, Γυναικολόγος, Παιδίατρος, Οδοντίατρος, Καρδιολόγος και Οφθαλμίατρος ο οποίος συνοδευόταν από τη σύγχρονη κινητή οφθαλμολογική μονάδα. Αξίζει να τονιστεί ότι διανύθηκαν πάνω από 1600 ναυτικά μίλια και πραγματοποιήθηκαν μετακινήσεις από και προς τα νησιά συνολικής διάρκειας άνω των 62 ωρών με πλοίο και αεροπλάνο.

Οι αποστολές οι οποίες θα συνεχιστούν το 2020 στη Βόρειο Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης bwincares.

Η Πρόεδρος του ΔΣ των Γιατρών του Κόσμου, Χαρά Τζιουβάρα, δήλωσε αναφορικά: «Οι ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας παραμένουν σε πολλές περιπτώσεις ξεχασμένες από τον κρατικό μηχανισμό. Κατά την διάρκεια του 2019, με την σημαντική βοήθεια της bwin, καταφέραμε να παρέχουμε ιατρική βοήθεια στους κατοίκους απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών. Την ευχαριστούμε θερμά».

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος της bwin, Κωνσταντίνος Εφραιμίδης (CSR Manager) συμπλήρωσε: «Το 2019, υποστηρίξαμε το ανθρωπιστικό έργο των Γιατρών του Κόσμου, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους τεσσάρων ακριτικών νησιών. Στόχος μας το 2020 είναι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε έμπρακτα το έργο του Οργανισμού όχι μόνο στα ακριτικά νησιά αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα

Η bwin, υποστηρίζει το έργο των Γιατρών του Κόσμου, ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας: Με τους εμβολιασμούς έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους

Τα εμβόλια έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σχετικά με τη σοβαρή νόσο σε όλες τις ηλικίες, μειώνουν τον κίνδυνο όχι μόνο στις μεγαλύτερες αλλά και στις μικρότερες ηλικίες είπε ο κ. Τσιόδρας.
Thanos Plevris, Thanos Pleuris, Ypourgeio Ygeias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλεύρης: Όχι νέο λοκντάουν, οι ΜΕΘ δεν θα νοσηλεύουν μόνο ασθενείς covid

Μιλώντας για το ΕΣΥ, ο υπουργός είπε πως στο εξής «δεν θα είναι μονοθεματικό» όπως στον πρώτο χρόνο της πανδημίας και το 50% από τις κλίνες ΜΕΘ του ΕΣΥ, διατίθενται πλέον για «non-COVID» περιστατικά.
Theodoridou, emvolio, koronoios, ypoyrgeio Ygeias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεοδωρίδου: Η ανθρωπότητα θα είναι ευγνώμων στα εμβόλια mRNA

Όπως εξήγησε, το μονοδοσικό αρχικά εμβόλιο της Johnson and Johnson είχε χαμηλότερη αποτελεσματικότητα από τα mRNA εμβόλια, η οποία έφθανε το 70%. Με τη χορήγηση και 2ης δόσης από το ίδιο εμβόλιο, η αποτελεσματικότητά του αγγίζει το 90%.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόσιαλος: Οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην επόμενη φάση

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου μίλησε για ένα παγκόσμιο δίκτυο επιδημιολογικής παρακολούθησης και παγκόσμια διαχείριση σε επίπεδο μεγάλων κυβερνήσεων.