ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΕΛ.ΑΣ

Δράσεις κατά του παρεμπορίου σε Αθήνα και Αιγάλεω

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου με τις δράσεις των αρμοδίων οργάνων να πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Αιγάλεω.

Καταστήματα εμπορίας παιχνιδιών στο κέντρο της Αθήνας ελέγχθηκαν στο πλαίσιο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας της Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ), της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεργασία με το Τμήμα Παρεμπορίου της Διεύθυνσης Αθηνών της Ελληνικής Αστυνομίας και Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 7.347 τεμάχια απομιμητικών παιχνιδιών και επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών διακίνησης και εμπορίας, συνολικού ύψους 10.500 ευρώ.

Επίσης, σε έλεγχους σε εμποροπανήγυρη στο Αιγάλεω, στο πλαίσιο της θρησκευτικής εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα, το κλιμάκιο ελέγχου αποτελούμενο από ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή,  Αστυνομικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και εργαζόμενους του Δήμου Αιγάλεω, εντόπισε, κατάσχεσε και κατάστρεψε 296 τεμάχια βιομηχανικών ειδών και επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.900 ευρώ για έλλειψη παραστατικών διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και αδείας πώλησης, ενώ υπήρξαν δύο περιπτώσεις στις οποίες κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για έλλειψη αδείας εμπορίας βιομηχανικών προϊόντων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται στο σύνολο της επικράτειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 70.500 ευρώ για παρεμπόριο, κατασχέθηκαν 7.446 προϊόντα

Σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τη Δημοτική Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Ανατολική Μακεδονία - Θράκη και Κεντρική Μακεδονία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάσχεση δύο εκατ. λαθραίων τσιγάρων, με διαφυγόντες φόρους 400.000

Κατασχέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, στο ένα εκ των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 36.000 ευρώ, κρυμμένο κάτω από το κάθισμα του οδηγού.