ΓΔ: 877.35 0.21% Τζίρος: 9.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:22:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στο νέο ΕΣΠΑ μπαίνουν έργα αποκατάστασης του Πολεμικού Μουσείου

Ήδη έχουν δοθεί από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, άνω των 5.5 εκατ. ευρώ για έργα ενεργειακής αναβάθμισης και ψηφιοποίησης. Με τα έργα αυτά και τα έργα ανάπλασης, μέσω του νέου ΕΣΠΑ, ένα από τα χαρακτηριστικότερα μουσεία της Αττικής θα μετατραπεί «σε σύγχρονο κέντρο πολιτισμού».

Για την ένταξη των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου, στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2021-2027», το οποίο θα εγκριθεί στο προσεχές διάστημα, διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τον πρόεδρο του ΔΣ του μουσείου Τ. Λιάσκο, κατά τη συνάντησή τους στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Λιάσκος ενημέρωσε για τα έργα ανάπλασης που έχουν γίνει και για αυτά που σχεδιάζονται στους εξωτερικούς ανοικτούς χώρους του Μουσείου. Τόνισε πως έχουν ολοκληρωθεί κάποιες προμελέτες. Εστίασε στη σημασία αποκατάστασης των κύριων χώρων του μουσείου, με πρώτο το αμφιθέατρο και ζήτησε την υποστήριξη της περιφέρειας.

Ο Γ. Πατούλης αναγνωρίζοντας την ιστορική και πολιτιστική σημασία του μουσείου, εξέφρασε την πρόθεσή να συνδράμει η περιφέρεια, σε συνεργασία και με το υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, στα έργα ανακαίνισης και ανάδειξης των εξωτερικών χώρων.

Σημειώνεται πως ήδη έχουν δοθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020, άνω των 5.5 εκατ. ευρώ για έργα ενεργειακής αναβάθμισης και ψηφιοποίησης στο Πολεμικό Μουσείο. Με τα έργα αυτά και τα έργα ανάπλασης, μέσω του νέου ΕΣΠΑ, όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, ένα από τα χαρακτηριστικότερα μουσεία της Αττικής θα μετατραπεί «σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού».

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια Αττικής επενδύει στην ανάδειξη εμβληματικών χώρων πολιτισμού της Αττικής. Με τη χρηματοδότηση έργων αναβάθμισης σε σημαντικούς χώρους πολιτισμού, όπως είναι η Πινακοθήκη, το Ωδείο Αθηνών, το παλαιό Μουσείο της Ακρόπολης αλλά και ο περιβάλλων αρχαιολογικός χώρος στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώνουμε εμβληματικά τοπόσημα δημιουργώντας μία πολιτιστική διαδρομή, αντάξια της ιστορίας και του πολιτιστικού αποτυπώματος της Αττικής μας».

Τέλος στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι δύο αντιπρόεδροι του ΔΣ του μουσείου Ν. Χιώνης και Ι. Θεοδοσουλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ypovryxio mouseio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτο βραβείο πανευρωπαϊκά για τα Υποθαλάσσια Μουσεία Θεσσαλίας

«Η Θεσσαλία καινοτομεί στην πράξη και βραβεύεται από την Ευρώπη. Ήδη το ναυάγιο της Περιστέρας συγκαταλέγεται στους έξι πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσπάθεια καταγραφής και διάσωσης των πέτρινων τοξωτών γεφυριών της Ροδόπης

Τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια έχουν χαρακτηριστεί από τους ειδικευμένους επιστήμονες ως μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις της αρχιτεκτονικής. Αποτελούν τον πρώτο μεγάλο σταθμό στην εξελικτική πορεία της παγκόσμιας γεφυροποιίας.