ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

ΙΣΑ: Ζητά να μπορούν και οι γιατροί να εγγράφουν πολίτες σε προσωπικό ιατρό

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει με επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας να αποκτήσουν και οι ιδιώτες γιατροί, την ίδια δυνατότητα με τα φαρμακεία να εγγράφουν τους πολίτες στο σύστημα του προσωπικού ιατρού.

Να δοθεί η δυνατότητα και στους γιατρούς να εγγράφουν πολίτες σε προσωπικό ιατρό, όπως προβλέπεται για τους φαρμακοποιούς, ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Οι πολίτες που εγγράφονται υποχρεωτικά σε προσωπικό ιατρό, κατ' εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 19 του ν. 4486/2017 (Α' 115), δύνανται να εγγράφονται σε αυτόν μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων.

Η δαπάνη για την εφαρμογή του παρόντος καλύπτεται από συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματα, τηρουμένων των κανόνων κρατικών ενισχύσεων.

Με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων δύνανται να καθορίζονται ο τρόπος και η διαδικασία εγγραφής των πολιτών σε προσωπικό ιατρό μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων, το ύψος της αποζημίωσης των φαρμακοποιών για κάθε εγγραφή, ο τρόπος και ο φορέας καταβολής της αποζημίωσης και η διαδικασία εκκαθάρισής της, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος. Ενόψει της ως άνω διάταξης αιτούμαστε όπως υπάρξει σχετική πρόβλεψη και για τη δυνατότητα εγγραφής των πολιτών μέσω των ιατρών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: 1137 νέες προσλήψεις για τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Η ενίσχυση του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και για αυτό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με νέες προσλήψεις και θέσπιση κινήτρων».
nosokomeio, meth, koronoios, ygeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά σήμερα η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών για το ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα

Οι γιατροί που «επιστρατεύονται» θα κατευθυνθούν σε νοσοκομείο ή θεραπευτήριο των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας.