ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Pitsilis, AADE
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Αμεση αντίδραση Πιτσιλή για την επίθεση κατά ελεγκτή της ΑΑΔΕ στο Αργοστόλι

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ η υπηρεσία θα παρέχει στην υπάλληλο κάθε νομική κάλυψη και υποστήριξη, στη διαδικασία, που θα ξεκινήσει κατά των δραστών.

Άμεση ήταν η αντίδραση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκε ελεγκτής στην Κεφαλονιά, κατά την διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησε, από κοινού με συναδέλφους της, σε πιτσαρία στο Αργοστόλι.

Αναλυτικότερα, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, αφού ζήτησε άμεση και εις βάθος ενημέρωση από τους επικεφαλής των υπηρεσιών στις οποίες ανήκει το εν λόγω κλιμάκιο ελεγκτών, καθώς και από τη νομική υπηρεσία της Αρχής, επικοινώνησε με την υπάλληλο της ΑΑΔΕ, προς την οποία εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του εκ μέρους της υπηρεσίας και του συνόλου των συναδέλφων της. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η υπηρεσία θα της παρέχει κάθε νομική κάλυψη και υποστήριξη, στη διαδικασία, που θα ξεκινήσει κατά των δραστών.

«Οι εργαζόμενοί μας, οι άνθρωποί μας καθημερινά διακυβεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα προσπαθώντας να τιμήσουν τον όρκο τους, να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό σύνολο. Είμαστε δίπλα τους κάθε στιγμή. Αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες», δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τους επικεφαλής των αρμοδίων υπηρεσιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φορολογικός έλεγχος έγγραφων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιχειρηματίας με καταθέσεις 400.000 ευρώ λάμβανε προνοιακό επίδομα

Με χρήση «τεχνικής ανάλυσης ρευστότητας φορολογούμενου» και έλεγχο κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών, η ΑΑΔΕ εντόπισε επιχειρηματία, ο οποίος δήλωνε μηδενικά καθαρά κέρδη, ελάμβανε ετήσιο προνοιακό επίδομα ύψους 1.008 ευρώ, αλλά είχε καταθέσεις 400.000 ευρώ.
Αυτοκίνητο σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΑΑ: Τι απαντά στην απάτη ΦΠΑ για εισαγόμενα μεταχειρισμένα

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων σχολίασε τις αποκαλύψεις της ΑΑΔΕ για απάτη ΦΠΑ σε μεταχειρισμένα οχήματα με εμπλοκή ελληνικών και βουλγαρικής εταιρείας, που απέφευγαν την καταβολή ΦΠΑ μέσω παραπλανητικών τιμολογίων.
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Eπιστρέφει ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2019 - 24 το Δημόσιο σε ακρίτες και στο... Δημόσιο

Μόνο φορείς του Δημοσίου, ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ, ΕΟΤ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ξένα κράτη, ιδιοκτήτες ακινήτων υπό απαλλοτρίωση καθώς και κάτοικοι μικρών ακριτικών νησιών με πληθυσμό κάτω των 1.200 κατοίκων, μπορούν να προσδοκούν σε επιστροφή του ΕΝΦΙΑ.
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομικές επιστροφές φόρου ακινήτων από το 2014 από την ΑΑΔΕ

Χιλιάδες ιδιοκτήτες επαγγελματικών ακινήτων θα λάβουν πίσω ΕΝΦΙΑ για την εξαετία 2014-2019, με τροποποιητικές δηλώσεις ως 30/6/2025, εφόσον τα ακίνητα ιδιοχρησιμοποιούνταν, σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο της ΑΑΔΕ.