ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση 113% των μεταναστευτικών ροών προς Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας από τις αρχές του έτους έχουν συλληφθεί συνολικά 386 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Στους 219 οι συλληφθέντες του τελευταίου τριμήνου.

Εντυπωσιακή αύξηση στην παράνομη είσοδο μεταναστών, μέχρι και 113,1%, αλλά και στις συλλήψεις διακινητών, το πρώτο 7μηνο του 2022 και ιδιαίτερα το τρίμηνο Μάιος- Ιούλιος, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, καταγράφουν τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία έδωσε στην δημοσιότητα το αρχηγείο του Σώματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στον Έβρο, όπου έχει συλληφθεί και η συντριπτική πλειονότητα των διακινητών, κάτι που αποδεικνύει την τάση που υπάρχει από πλευράς Τουρκίας.

Αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το πρώτο 7μηνο του 2022, στα ελληνοτουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα, συνελήφθησαν συνολικά 386 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών, από τους οποίους οι 312 στην περιοχή του Έβρου.

Μάλιστα, από το σύνολο αυτών, οι 219 έχουν συλληφθεί μόνο το τελευταίο τρίμηνο (Μάιος-Ιούλιος 2022), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 58,7% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (Μάιος-Ιούλιος 2021), οπότε και είχαν συλληφθεί 138 διακινητές.

Αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται και στις περιπτώσεις παράτυπης εισόδου μεταναστών στη χώρα, όπου το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου 2022 καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 113,1% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (4.126 έναντι 1.936). Συνολικά, το πρώτο 7μηνο του 2022 συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα 7.484 αλλοδαποί, από τους οποίους οι 3.554 στην περιοχή του Έβρου.

Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες, στη βάση εφαρμογής του υφιστάμενου επιχειρησιακού σχεδιασμού αλλά και σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και συμμετέχοντας σε κοινές ευρωπαϊκές δράσεις, έχουν επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Τονίζεται ακόμα, ότι «είναι καθημερινές οι επιχειρησιακές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την διαφύλαξη των ελληνικών και κατ' επέκταση των ευρωπαϊκών συνόρων, με σκοπό τη σύλληψη διακινητών μη νόμιμων μεταναστών, έχοντας σε κάθε περίπτωση ως πρώτιστο μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις διενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν 7 διακινητές που προωθούσαν 46 μη νόμιμους μετανάστες

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις έξι υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Σαπών Ροδόπης, Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν πέντε διακινητές μη νόμιμων μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, Τυχερού, Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.
Giannis Oikonomou, Kyvernisi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης στους δρόμους για τους διακινητές μεταναστών

Θα διαβιβαστούν άμεσα προτάσεις στην Εταιρεία «Εγνατία Οδό» για αποτρεπτικές τεχνικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και θα εξεταστεί κάθε άλλο πρόσφορο μέσο τεχνικής παρέμβασης, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για μεταφορά παράτυπων μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη

Σημειώνεται, ότι κατασχέθηκαν τα τρία οχήματα και τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των προαναφερόμενων συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.