ΓΔ: 907.06 -1.15% Τζίρος: 41.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: ΑΠΕ

Τοποθέτηση νέας τεχνολογίας πινακίδων full Matrix στην Αττική

Οι νέες πινακίδες έχουν δυνατότητα προβολής εικόνας, διευκολύνοντας την ενημέρωση των οδηγών καταναλώνουν 60% λιγότερη ενέργεια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντικατάσταση των παλαιού τύπου ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων με νέας τεχνολογίας full Matrix στους κεντρικούς δρόμους της Αττικής.

Οι νέες πινακίδες έχουν δυνατότητα προβολής εικόνας, διευκολύνοντας την ενημέρωση των οδηγών καταναλώνουν 60% λιγότερη ενέργεια, ενώ διαθέτουν δυνατότητες άμεσης και περιεκτικότερης ενημέρωσης για έκτακτα συμβάντα, μηνύματα πολιτικής προστασίας, οδικής ασφάλειας κ.τ.λ.  

Στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, έχουν ήδη αντικατασταθεί οι 7 από τις συνολικά 24  πινακίδες. Τα μηνύματα των πινακίδων για τυχόν έκτακτα συμβάντα στο οδικό δίκτυο ανανεώνονται διαρκώς από το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και για τους χρόνους των διαδρομών, οι οποίοι προκύπτουν από την επεξεργασία των κυκλοφοριακών δεδομένων που λαμβάνουν οι 1000 αισθητήρες μέτρησης της κυκλοφορίας που βρίσκονται στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με 1 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια το έργο «Το σπίτι του Ηθοποιού»

Το ποσόν θα διαθέσει η Περιφέρεια από ίδιους πόρους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σκοποί του ιδρύματος, το οποίο στεγάζεται σε 6όροφο κτίριο, στα Κάτω Πατήσια (οδός Παναθηναίων 1).