ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Περιπολικό αστυνομίας
Φώτο: Shutterstock

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. σπείρα εξαπάτησης ηλικιωμένων

Από τα συνολικά εννέα άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν τα μέλη της ομάδας κατάφεραν να αποσπάσουν από τρεις ηλικιωμένους τα χρηματικά ποσά των 1.950 ευρώ, 5.000 ευρώ και 13.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε σπείρα εξαπάτησης ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας, με συνολική λεία ύψους περίπου 20.000 ευρώ.
Οι αρχές συνέλαβαν έναν 34χρονο αλλοδαπό ενώ αναζητούνται, προς ταυτοποίηση στοιχείων, άλλα τρία άτομα, φερόμενα ως μέλη εγκληματικής ομάδας. Οι επιτήδειοι κατόρθωσαν να αποσπάσουν σε τρεις περιπτώσεις διάφορα ποσά, με το πρόσχημα του τραυματισμού ή της έκτακτης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενών των ηλικιωμένων.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία εννέα περιπτώσεις εξαπάτησης ή απόπειρας απάτης σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων γυναικών, ηλικίας έως και 88 ετών, σε περιοχές της Δράμας, της Νάουσας, των Γιαννιτσών και της Πτολεμαΐδας. Το νήμα άρχισε να ξετυλίγεται όταν στις 12 και 13 Δεκεμβρίου καταγγέλθηκαν από πολίτες της Πτολεμαΐδας στο Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας απόπειρες τηλεφωνικής απάτης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τα συνολικά εννέα άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν τα μέλη της ομάδας κατάφεραν να αποσπάσουν από τρεις ηλικιωμένους τα χρηματικά ποσά των 1.950 ευρώ, 5.000 ευρώ και 13.000 ευρώ, στις περιοχές της Δράμας, της Νάουσας και των Γιαννιτσών αντίστοιχα.

Επίσης, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν, με τον ίδιο τρόπο στην περιοχή της Πτολεμαΐδας και της Νάουσας, ακόμη έξι παθόντες, αλλά είτε οι ίδιοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα που βρίσκονταν μαζί τους, αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξαπάτησης και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των δραστών.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής ομάδας για την τέλεση απατών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας 19χρονος συνελήφθη στο λιμάνι Ρόδου με 525,5 γραμμάρια ηρωίνης

Ένας 19χρονος συνελήφθη στο λιμάνι της Ρόδου με 525,5 γραμμάρια ηρωίνης σε πέντε συσκευασίες μέσα στο σακίδιό του και θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα. Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και το κινητό του.
Στέλεχος Αερονομίας συνοδεύει ύποπτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 40χρονης στο Ελ. Βενιζέλος με 900 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνελήφθη 40χρονη Ουκρανή, έχοντας στη βαλίτσα της 900 πακέτα λαθραία τσιγάρα, μετά την άφιξή της από Τουρκία. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για συμπλοκές έξω από νυχτερινά κέντρα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Τρεις νεαροί, 17, 18 και 20 ετών, συνελήφθησαν για τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων σε συμπλοκές έξω από νυχτερινά κέντρα στη Θεσσαλονίκη. Οι συλληφθέντες επιτέθηκαν σε δύο αλλοδαπούς και τραυμάτισαν μια 26χρονη και έναν 38χρονο.
Ομάδα αστυνομικών Εκουαδόρ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισημερινός: Εντοπίστηκαν 8 ανθρώπινα κεφάλια με φυλλάδια «Απαγορεύεται η κλοπή»

Η αστυνομία του Ισημερινού εντόπισε οκτώ ανθρώπινα κεφάλια με φυλλάδια που έγραφαν «απαγορεύεται η κλοπή», ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό φέτος στα 13. Ο Ισημερινός έχει πλέον το υψηλότερο ποσοστό ανθρωποκτονιών στη Λατινική Αμερική.