ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
nosokomeio, meth, koronoios, ygeia
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Καλύτερες αμοιβές και προσλήψεις ζητούν οι γιατροί του ΕΣΥ

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ξεκαθαρίζει επίσης ότι είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε συζήτηση για περαιτέρω ενασχόλησή των γιατρών, προκειμένου να συμπληρώσουν τον μισθό τους. Ελλείψεις ειδικευόμενων γιατρών στα νοσοκομεία.

Την άποψη ότι οι γιατροί του ΕΣΥ παράγουν ιδιαίτερα σημαντικό έργο, σε δύσκολες συνθήκες και πρέπει να αμείβονται ανάλογα από την πολιτεία εξέφρασε το ΔΣ του ΙΣΑ  που διαβλέποντας τα κενά που υπάρχουν στο χώρο της Δημοσίας Υγείας ζητά να πραγματοποιηθούν προσλήψεις στα νοσοκομεία. Παράλληλα η διοίκηση του ΙΣΑ τονίζει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε συζήτηση, για περαιτέρω επιβάρυνσή των γιατρών με επιπλέον ενασχόληση.

Στο πλαίσιο της χθεσινής του συνεδρίασης συζήτησε το θέμα, των εργασιακών σχέσεων των ιατρών του δημόσιου συστήματος υγείας, ο ΙΣΑ ζητά καλύτερες αμοιβές για τους γιατρούς του ΕΣΥ και ξεκαθαρίζει ότι είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε συζήτηση για περαιτέρω ενασχόλησή τους, προκειμένου να συμπληρώσουν τον μισθό τους, κάτι για το οποίο είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η πολιτεία, στο πλαίσιο του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ζητάμε να γίνουν άμεσα προσλήψεις και να στελεχωθούν τα τμήματα των νοσοκομείων που λειτουργούν με πολύ λιγότερο από το αναγκαίο προσωπικό. Να δοθούν αμοιβές, στους γιατρούς του ΕΣΥ, που να τους διασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, καθώς και τα μέσα για την διατήρηση της επιστημονικής τους επάρκειας και την απρόσκοπτη συνέχιση του εκπαιδευτικού τους έργου. Οι συνθήκες υπερεργασίας στα δημόσια νοσοκομεία, καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την μεταλαμπάδευση της γνώσης στους νέους γιατρούς που θα κληθούν να στελεχώσουν το νέο ΕΣΥ.

Η έλλειψη ειδικευόμενων και ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων που ήδη προκαλεί σοβαρές δυσλειτουργίες, πρόκειται να διογκωθεί εάν δεν εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς αποδοχές και συνθήκες εργασίας προκειμένου οι νέοι γιατροί να παραμείνουν στη χώρα μας και να στελεχώσουν το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ζητούμε ένα ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας στους γιατρούς που με αυταπάρνηση το υπηρετούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ereuna, epistimi, farmaka
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για την απότομη και μεγάλη αύξηση κρουσμάτων ιλαράς

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σε 41 ευρωπαϊκά κράτη το 2022 σημειώθηκαν 941 επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς, ενώ το 2023 υπήρξε μία ανησυχητική αύξηση με αποτέλεσμα ο αριθμός να ανέλθει στα 42.200.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάνει ντεμπούτο η ψηφιακή εφαρμογή της ενιαίας λίστας χειρουργείων

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα που λειτουργεί στην ΗΔΙΚΑ, αποτελεί το ψηφιακό σύστημα αρχειοθέτησης, όπου απεικονίζεται η σειρά προτεραιότητας των προς εκτέλεση χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας μύκητας η επόμενη πανδημική απειλή για την ανθρωπότητα

Σύμφωνα με τον επιστήμονα Μ. Λιονάκη η μικροβιακή ανθεκτικότητα αποτελεί κορυφαία απειλή για τη δημόσια υγεία και την παγκόσμια οικονομία καθώς θα μπορούσε κοστίσει έως και 100 τρισ. δολάρια έως το 2025.