ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Συναγερμός από εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού στο ΑΤ Ζωγράφου

Ο μηχανισμός εντοπίστηκε σε σακίδιο κρεμασμένο στα κάγκελα της μάντρας που χωρίζει το Αστυνομικό Τμήμα με την Πανεπιστημιούπολη. Δεν υπήρξε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στον μηχανισμό υπήρχε δοχείο με καρφιά.

Συναγερμός σήμανε στις αρχές από τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου. Ο μηχανισμός εντοπίστηκε μέσα σε σακίδιο κρεμασμένο στα κάγκελα της μάντρας που χωρίζει το Αστυνομικό Τμήμα με την Πανεπιστημιούπολη. Δεν υπήρξε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στον μηχανισμό υπήρχε δοχείο με καρφιά.

Τον μηχανισμό εντόπισε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος και ειδοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Οι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν ότι ο μηχανισμός περιελάμβανε σωλήνα, μεγάλο ρολόι, μπαταρία και καλωδιώσεις συνδεσμολογίας. Αμέσως αποκλείστηκε το σημείο και προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη για την εξουδετέρωση του. 

Οι αρχές διενεργούν έρευνα και εκτιμούν ότι πρόκειται για μια σημειολογική κίνηση που συνδέεται με την ένταση που έχει προκύψει από τις κινητοποιήσεις για το άσυλο, την επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ και τις εκκενώσεις καταλήψεων στο κέντρο της Αθήνας. Δεν είναι τυχαίο που η τοποθέτηση του μηχανισμού έγινε σε αστυνομικό τμήμα δίπλα σε πανεπιστήμιο, υποστηρίζουν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ