ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Γιατροί Του Κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου βρίσκονται από σήμερα στα Διαπόντια Νησιά

Στόχος της αποστολής είναι να προσφέρει ιατρική φροντίδα, υπηρεσίες πρόληψης, αλλά και ενημέρωση στους κατοίκους των τριών νησιών, ενισχύοντας τη λειτουργία των τοπικών αγροτικών ιατρείων.

Στα Διαπόντια Νησιά βρίσκονται από σήμερα το πρωί, οι Γιατροί του Κόσμου, προκειμένου να προσφέρουν ιατρική φροντίδα στους κατοίκους του ακρογωνιαίου βορειοδυτικού τμήματος της ελληνικής επικράτειας. Δεκαμελές κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, αποτελούμενο από έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με παθολόγο, γεροντολόγο, πνευμονολόγο, μαία, νευρολόγο και βοηθό ιατρού, θα επισκεφθεί σήμερα με Ιατρική Κινητή Μονάδα, το αγροτικό ιατρείο Οθωνών, αύριο Κυριακή το αγροτικό ιατρείο Ερείκουσας, και τη Δευτέρα το αγροτικό ιατρείο Μαθρακίου.

Στόχος της αποστολής είναι να προσφέρει ιατρική φροντίδα, υπηρεσίες πρόληψης, αλλά και ενημέρωση στους κατοίκους των τριών νησιών, ενισχύοντας τη λειτουργία των τοπικών αγροτικών ιατρείων. «Bρισκόμαστε σήμερα στα Διαπόντια νησιά, σε αυτήν την ακριτική περιοχή της Ελλάδας, για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους κατοίκους, διασφαλίζοντας το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα στην υγεία και ενισχύοντας τη λειτουργία των τοπικών αγροτικών ιατρείων. Η δεκαμελής ομάδα μας θα προσφέρει ιατρική φροντίδα και ενημέρωση σε θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας και ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτοι ηλικιωμένοι που έχουν ανάγκη ακόμα περισσότερο τη φροντίδα όλων μας.

Σε αποστολές σαν κι αυτή, έχουμε μαζί μας ως εφόδια, το αμέριστο ενδιαφέρον του κόσμου για τον συνάνθρωπό του, που άλλοτε εκφράζεται μέσω δωρεών και άλλοτε με την εθελοντική συμμετοχή, καθώς και τις συνεργασίες με φορείς και ιδιώτες, που εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα και τη συνέχεια αυτών των δράσεων.  Οι αποστολές των Γιατρών του Κόσμου σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, τονίζουν ακόμα πως καμία απόσταση δεν μπορεί να είναι εμπόδιο στην πρόσβαση ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας, για αυτό συνεχίζουμε τις δράσεις μας για να είμαστε εκεί, όπου υπάρχουν άνθρωποι» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η παθολόγος- γεροντολόγος, Αθηνά Γρέκα. Τα Διαπόντια Νησιά αποτελούν το δυτικότερο νησιωτικό σύμπλεγμα της Ελλάδας και κατοικούνται από ελάχιστους μόνιμους κατοίκους, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Η ομάδα των Γιατρών του Κόσμου που επισκέπτεται τα Διαπόντια Νησιά, αποτελείται από τον υπεύθυνο αποστολής Θεοκλή Πιέρο, τη συντονίστρια Ιωάννα Νικολαΐδου, τον οδηγό Σπύρο Παπαδήμα, την παθολόγο-γεροντολόγο Αθηνά Γρέκα, τον πνευμονολόγο Μάριο Παναγιώτου, τη νευρολόγο Σύλια Γερασοπούλου, τη νοσηλεύτρια Δέσποινα Μπανιώτη, τη μαία 'Αννα Γλυνού και τη φοιτήτρια φυσιοθεραπείας-βοηθό ιατρείου, Ζωή Παναγίδη. Η αποστολή πραγματοποιείται σε συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τη συνδρομή Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, που θα μεταφέρει το κλιμάκιο στα νησιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nosokomeio, meu, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς ο Covid - 19 άφησε στάσιμες τις επιστημονικές έρευνες για τον καρκίνο

Παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις ή και ματαιώσεις κλινικών μελετών καθώς η επιστημονική κοινότητα, οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι κυβερνήσεις έριξαν τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη εμβολίου έναντι του νέου ιού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης η εξατομικευμένη ιατρική αντιμετώπιση καρκίνου

Το πρόβλημα που καλείται να σήμερα λύσει η επιστήμη είναι το πώς μπορούν πολλοί ασθενείς να ωφεληθούν πραγματικά από ένα εγκεκριμένο φάρμακο, σε πολλές θεραπείες, για διάφορες ασθένειες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε στην Θεσσαλονίκη το 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο

Ο Αν. καθηγητής παιδιατρικής Χαράλαμπος Ανταχόπουλος τόνισε ότι ο εμβολιασμός και η χλωρίωση του πόσιμου νερού ξεχωρίζουν ως τα πιο σημαντικά ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα επιτεύγματα δημόσιας υγείας στις βιομηχανικές χώρες στον 20ο αιώνα.
cancer
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου: Πώς η covid - 19 επιδείνωσε την κατάσταση των ασθενών

Άγνωστες μέχρι πριν μερικά χρόνια μοριακές και γενετικές ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν τα καρκινικά κύτταρα και τις δυνατότητες του ανθρώπινου ανοσοποιητικού (αμυντικού) συστήματος έχουν αναδείξει την πολυπλοκότητα της νόσου.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιώσεις: Υπό πίεση το ΕΣΥ – Δύσκολοι μήνες Φεβρουάριος και Μάρτιος

Εκατοντάδες πολίτες με λοίμωξη του αναπνευστικού επισκέπτονται τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των Νοσοκομείων, προκαλώντας «έμφραγμα» στην λειτουργία των Ιδρυμάτων κυρίως της Αττικής.
covid-19-metallaxi-koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία από την υποπαραλλαγή ΧΒΒ.1.5 και την έξαρση της Covid-19 στην Κίνα

«Από την έξαρση των μολύνσεων στην Κίνα αυτό που προβληματίζει είναι το ενδεχόμενο εμφάνισης νέου στελέχους του SARS-CoV-2, η πιθανότητα είναι μικρή αλλά όχι μηδενική» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Τζανάκης καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης.