ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Διπλή αισθητική και λειτουργική παρέμβαση στο Μετς από τον δήμο Αθηναίων

«Η Αθήνα, στην κατάσταση που είχε βρεθεί τα τελευταία χρόνια, δεν χρειαζόταν μόνο μεγάλα έργα, αλλά και πολλά μικρά που θα έκαναν τη διαφορά στην καθημερινότητα των κατοίκων της», τόνισε ο Κ. Μπακογιάννης.

Η ανάπλαση του Άλσους Λογγίνου και ο σύγχρονος πεζόδρομος Κοσμά Μπαλάνου συνιστούν μία διπλή αισθητική και λειτουργική παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων στη γειτονιά του Μετς.

Το Άλσος Λογγίνου, έπειτα από χρόνια εγκατάλειψης και αδιαφορίας, επέστρεψε αναβαθμισμένο και αποδόθηκε στους κατοίκους της περιοχής.

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση, που ανέλαβε την υλοποίηση, έχει πλέον στην έκτασή του περισσότερα από 2.500 νέα φυτά που συμβάλλουν στην τόνωση της βιοποικιλότητάς του.

Το υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ ανακαινίστηκε πλήρως, ενώ η παιδική χαρά του Άλσους αναμορφώθηκε, αποκτώντας νέο σύγχρονο εξοπλισμό.

Λίγα μέτρα μακριά ο Δήμος κατασκεύασε έναν σύγχρονο και ασφαλή πεζόδρομο, ο οποίος ενώνεται με τον χώρο του Άλσους.

Επίσης, ο πεζόδρομος απέκτησε νέο αστικό εξοπλισμό και υποδομές για ΑμεΑ, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου φρόντισαν το πράσινο, εγκατέστησαν σύγχρονο αρδευτικό σύστημα και τοποθέτησαν νέα φωτιστικά σώματα, ανακατασκευάζοντας τις υποδομές του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

«Η Αθήνα, στην κατάσταση που είχε βρεθεί τα τελευταία χρόνια, δεν χρειαζόταν μόνο μεγάλα έργα, αλλά και πολλά μικρά που θα έκαναν τη διαφορά στην καθημερινότητα των κατοίκων της», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρέχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δ. Αθηναίων, στον αέρα η νέα σελίδα

Ο νέος ιστότοπος του Δήμου Αθηναίων αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό εργαλείο όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει οποιαδήποτε πληροφορίας και μπορεί να αναζητήσει ηλεκτρονικές υπηρεσίες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Αθηναίων: Λειτουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος από τις 13/9

Το Ιατρείο απευθύνεται στους καπνιστές κάθε ηλικίας και οποιουδήποτε προϊόντος καπνού, που είτε επιχειρούν να διακόψουν το κάπνισμα για πρώτη φορά, είτε έχουν δοκιμάσει μόνοι τους κι έχουν αποτύχει.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Αθηναίων αναβαθμίζει και αναπλάθει τους χώρους πρασίνου

Το πρόγραμμα της ανάπλασης του πρασίνου υλοποιείται βάσει λεπτομερούς σχεδιασμού, που εξασφαλίζει την ορθή χρήση και κατανάλωση νερού, μέσω της αναβάθμισης και πλήρους αυτοματοποίησης του αρδευτικού συστήματος.