ΓΔ: 1198.87 -0.87% Τζίρος: 28.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:37:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Διπλή αισθητική και λειτουργική παρέμβαση στο Μετς από τον δήμο Αθηναίων

«Η Αθήνα, στην κατάσταση που είχε βρεθεί τα τελευταία χρόνια, δεν χρειαζόταν μόνο μεγάλα έργα, αλλά και πολλά μικρά που θα έκαναν τη διαφορά στην καθημερινότητα των κατοίκων της», τόνισε ο Κ. Μπακογιάννης.

Η ανάπλαση του Άλσους Λογγίνου και ο σύγχρονος πεζόδρομος Κοσμά Μπαλάνου συνιστούν μία διπλή αισθητική και λειτουργική παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων στη γειτονιά του Μετς.

Το Άλσος Λογγίνου, έπειτα από χρόνια εγκατάλειψης και αδιαφορίας, επέστρεψε αναβαθμισμένο και αποδόθηκε στους κατοίκους της περιοχής.

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση, που ανέλαβε την υλοποίηση, έχει πλέον στην έκτασή του περισσότερα από 2.500 νέα φυτά που συμβάλλουν στην τόνωση της βιοποικιλότητάς του.

Το υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ ανακαινίστηκε πλήρως, ενώ η παιδική χαρά του Άλσους αναμορφώθηκε, αποκτώντας νέο σύγχρονο εξοπλισμό.

Λίγα μέτρα μακριά ο Δήμος κατασκεύασε έναν σύγχρονο και ασφαλή πεζόδρομο, ο οποίος ενώνεται με τον χώρο του Άλσους.

Επίσης, ο πεζόδρομος απέκτησε νέο αστικό εξοπλισμό και υποδομές για ΑμεΑ, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου φρόντισαν το πράσινο, εγκατέστησαν σύγχρονο αρδευτικό σύστημα και τοποθέτησαν νέα φωτιστικά σώματα, ανακατασκευάζοντας τις υποδομές του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

«Η Αθήνα, στην κατάσταση που είχε βρεθεί τα τελευταία χρόνια, δεν χρειαζόταν μόνο μεγάλα έργα, αλλά και πολλά μικρά που θα έκαναν τη διαφορά στην καθημερινότητα των κατοίκων της», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Κ. Μπακογιάννης θέλει να μην μετατραπεί η Αθήνα σε Ντίσνευλαντ

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ρυθμιστική παρέμβαση για το Airbnb στην πόλη, ζητώντας να αναλάβει την νομική αρμοδιότητα και την πολιτική ευθύνη ο δήμος, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.