ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
ΜΑΤ Έλληνες αστυνομικοί
Φωτο: Shutterstock

Σε 10 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στην εκκένωση κτιρίων στο Κουκάκι

Οι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ που εισέβαλαν στα κτίρια της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3, για να τα εκκενώσουν προσήγαγαν συνολικά δέκα άτομα.

Οκτώ άτομα από τις καταλήψεις και δύο κάτοικοι (πατέρας και γιος) της περιοχής, έχουν προσαχθεί από τους αστυνομικούς, κατά την τριπλή επεισοδιακή επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων στο Κουκάκι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ που εισέβαλαν στα κτίρια της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3, προσήγαγαν συνολικά δύο άτομα από το πρώτο, τέσσερα (3 γυναίκες και έναν άνδρα) από το δεύτερο και δυο (έναν άνδρα, μια γυναίκα) από το τρίτο.

Στην επιχείρηση που έγινε στην οδό Ματρόζου, προσήχθησαν και ένας πατέρας με τον γιο του από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου (αριθμός 47), στο οποίο διαμένουν. Οι αστυνομικοί τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και -όπως λένε- τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση. Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες. Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με πυροσβεστήρες και πέτρες, όταν επιχείρησαν να μπουν στα κτίρια στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου και απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση στην περιοχή. Τελικά οι άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν τις πόρτες και οι αστυνομικοί εισέβαλαν στα κτίρια, όπου προχώρησαν στις προσαγωγές των καταληψιών.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κτίρια για την εκκένωσή του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας 19χρονος συνελήφθη στο λιμάνι Ρόδου με 525,5 γραμμάρια ηρωίνης

Ένας 19χρονος συνελήφθη στο λιμάνι της Ρόδου με 525,5 γραμμάρια ηρωίνης σε πέντε συσκευασίες μέσα στο σακίδιό του και θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα. Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και το κινητό του.
Στέλεχος Αερονομίας συνοδεύει ύποπτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 40χρονης στο Ελ. Βενιζέλος με 900 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνελήφθη 40χρονη Ουκρανή, έχοντας στη βαλίτσα της 900 πακέτα λαθραία τσιγάρα, μετά την άφιξή της από Τουρκία. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για συμπλοκές έξω από νυχτερινά κέντρα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Τρεις νεαροί, 17, 18 και 20 ετών, συνελήφθησαν για τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων σε συμπλοκές έξω από νυχτερινά κέντρα στη Θεσσαλονίκη. Οι συλληφθέντες επιτέθηκαν σε δύο αλλοδαπούς και τραυμάτισαν μια 26χρονη και έναν 38χρονο.
Ομάδα αστυνομικών Εκουαδόρ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισημερινός: Εντοπίστηκαν 8 ανθρώπινα κεφάλια με φυλλάδια «Απαγορεύεται η κλοπή»

Η αστυνομία του Ισημερινού εντόπισε οκτώ ανθρώπινα κεφάλια με φυλλάδια που έγραφαν «απαγορεύεται η κλοπή», ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό φέτος στα 13. Ο Ισημερινός έχει πλέον το υψηλότερο ποσοστό ανθρωποκτονιών στη Λατινική Αμερική.