ΓΔ: 1044.96 -0.45% Τζίρος: 73.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Dialectica: Ανοίγει νέους δρόμους για το εργασιακό μέλλον των νέων

Κατά τον πρώτο κύκλο του προγράμματος Unexplored Futures, την άνοιξη του 2022, πραγματοποιήθηκαν 21 διαδικτυακές συναντήσεις με σχολεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα και Κρήτη.

Το πρόγραμμα Unexplored Futures σε.συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, The Tipping Point, παρουσίασε η Dialectica, έχοντας σαν στόχο, μέχρι το τέλος του χρόνου, περισσότεροι από 500 μαθητές από όλη την Ελλάδα για τις ευκαιρίες και επιλογές στην αγορά εργασίας.

Η νέα σχολική χρονιά σηματοδοτεί την έναρξη του δεύτερου κύκλου του “Unexplored Futures”, που φέρνει μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε επαφή με δεκάδες μέντορες αλλά και εργαζόμενους της Dialectica, μέσα από μια σειρά διαδικτυακών συναντήσεων. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, οι μέντορες μοιράζονται προσωπικές εμπειρίες και insights από το επαγγελματικό τους ταξίδι και απαντούν σε ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με την αγορά εργασίας και τα soft skills που χρειάζεται να αναπτύξουν μεταξύ άλλων. Κατά τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, την άνοιξη του 2022, πραγματοποιήθηκαν 21 διαδικτυακές συναντήσεις με σχολεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα και Κρήτη. Ήδη 295 μαθητές και 9 εκπαιδευτικοί έχουν συνομιλήσει με μέντορες της Dialectica και επαγγελματίες από όλον τον κόσμο.

«Οι νέοι, σήμερα, καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το επαγγελματικό τους μέλλον, χωρίς να έχουν πάντα πρόσβαση στις απαραίτητες γνώσεις και insights για την αγορά εργασίας και τις επιλογές που υπάρχουν. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μέσα από το “Unexplored Futures” και τη συνεργασία μας με το The Tipping Point βοηθάμε δεκάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα να κάνουν ένα δυνατό πρώτο βήμα προς την επαγγελματική επιτυχία. Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των κοινοτήτων όπου δραστηριοποιούμαστε μέσα από περισσότερα καινοτόμα προγράμματα με θετικό αντίκτυπο», σημειώνει ο Γιώργος Τσαρούχας, συνιδρυτής και CEO της Dialectica

Η Αμαλία Κωνσταντακοπούλου, συνιδρύτρια και Διευθύντρια του The Tipping Point, προσθέτει: «Η συνεργασία μας με την Dialectica με τη δράση “Unexplored Futures”, έρχεται να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην αποστολή του The Tipping Point, δηλαδή στην ενδυνάμωση των νέων και την προετοιμασία τους για το εργασιακό περιβάλλον του αύριο. Η συμμετοχή των στελεχών  της, οι οποίοι/ες έχουν αναλάβει το ρόλο των μεντόρων στη συγκεκριμένη δράση με μεγάλο ενθουσιασμό, έχει δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές/ριες ανά την Ελλάδα να γνωρίσουν όλες αυτές τις ειδικότητες και τους κλάδους που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και παραμένουν ακόμη άγνωστες στη νέα γενιά. Ανυπομονούμε για τη συνέχεια της δράσης με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς».

Με όραμα να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων παγκοσμίως, η Dialectica δίνει πρόσβαση σε θεσμικούς επενδυτές, συμβουλευτικές εταιρείες και μεγάλες επιχειρήσεις σε real-time πληροφορίες για να αξιολογήσουν επενδυτικές συμφωνίες εκατομμυρίων. Σήμερα, η Dialectica απασχολεί 750+ εργαζόμενους στα γραφεία της σε Ευρώπη και Αμερική. Τον Μάρτιο του 2022 η εταιρεία συμπεριλήφθηκε στη λίστα των Financial Times με τις «ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης» μετά από την πρωτοεμφάνισή της στη λίστα το 2021. Παράλληλα, πριν από μερικές εβδομάδες, η Dialectica βραβεύτηκε από το Great Place to Work ως ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα της Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ από το 2020 βρίσκεται σταθερά στην ετήσια λίστα των Best Workplaces Ελλάδας.

Ο οργανισμός The Tipping Point (TTP) έχει ως σκοπό να συμβάλλει στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων, σε ότι αφορά τις ακαδημαϊκές επιλογές τους και τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία. Με τη χρήση της τεχνολογίας, μαθητές ανά την Ελλάδα διευρύνουν τους ορίζοντες και τις επιλογές τους και λαμβάνουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους από ανθρώπους-πρότυπα (μέντορες) σε όλο τον κόσμο, τους οποίους δεν θα συναντούσαν διαφορετικά, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν και καλλιεργούν οριζόντιες δεξιότητες. Έως σήμερα, 650+ σχολεία και κοινότητες έχουν ενταχθεί στα προγράμματα του TTP, με την υποστήριξη 1.500+ εκπαιδευτικών και τη συνεισφορά 2.000+ μεντόρων, δίνοντας τη δυνατότητα σε 40.000+ μαθητές να εμπνευστούν και να συνδεθούν με την αγορά εργασίας,
από την άνεση της τάξης τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ergasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιες ΔΕΚΟ ξεκινάει η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Στις επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνονται επίσης η Hellenic Train και η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Υλικού προκειμένου να αντιμετωπιστούν ομοιόμορφα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους εργαζομένους στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπ. Πρωτοψάλτης: Η ΔΥΠΑ στηρίζει τις γυναίκες στην αγορά εργασίας

H Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) έχει θέσει ως μία από τις βασικές της προτεραιότητες την άμβλυνση των ανισοτήτων στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας., όπως αναφέρει ο διοικητής της υπηρεσίας σε άρθρο του.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιους μακροχρόνια ανέργους θα δοθεί μπόνους 300 ευρώ

Όσοι άνεργοι έχουν ήδη καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης θα πρέπει να το μετατρέψουν σε Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης, ενώ όσοι δεν το έχουν καταρτίσει ήδη θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με εργασιακό σύμβουλο.
ergasia-symfwnia-douleies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξαν οι αιτήσεις για 1.000 θέσεις εργασίας σε λιγνιτικές περιοχές

Το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, αφορά νέους 18-29 ετών και είναι επτάμηνης διάρκειας, με αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό. Ήδη έχουν καλυφθεί άλλες 2.000 θέσεις το 2022 και οι αιτήσεις θα μείνουν ανοιχτές μέχρι την κάλυψη των θέσεων.