ΓΔ: 865.92 -0.13% Τζίρος: 6.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:07:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
dialectica-startup
Φώτο: Η ομάδα της Dialectica

Παγκόσμια ανάπτυξη για την Dialectica, προσέλκυση ταλέντων στην Αθήνα

Η εταιρεία που παρέχει πληροφόρηση και συμβουλές για επιχειρηματικά deal βρίσκεται στη λίστα των 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών της Ευρώπης. Ενισχύει συνεχώς την ομάδα στην Αθήνα, δημιουργεί νέα προϊόντα.

Έχοντας ήδη παρουσία στις ΗΠΑ, με το άνοιγμα γραφείων σε Νέα Υόρκη και Καναδά, η Dialectica έχει θέσε σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο πλάνο προσέλκυσης διεθνών ταλέντων στην Αθήνα, ενώ συνεχίζει να δημιουργεί νέα προϊόντα που ενδυναμώνουν το αποτύπωμά της στην αγορά.

Η εταιρεία, που βρίσκεται τα δυο τελευταία χρόνια στην λίστα των 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενων ευρωπαϊκών εταιρειών των FT, συνδέει θεσμικούς επενδυτές, συμβουλευτικές εταιρείες και μεγάλες επιχειρήσεις με σκοπό να αντλήσουν πληροφορίες και να προχωρήσουν σε επενδυτικές συμφωνίες εκατομμυρίων.

Η Dialectica θέτει πλέον την Αθήνα στο επίκεντρο των αναπτυξιακών της πρωτοβουλιών, με το πρόγραμμα "Build Your Future In Athens". Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε ταλαντούχους νέους αλλά και έμπειρους επαγγελματίες από όλον τον κόσμο –ανάμεσά τους και Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα μας– να ενταχθούν στην ομάδα της Dialectica.

Έχοντας στόχο να κάνει τη μετάβαση στη χώρα μας όσο πιο εύκολη και ομαλή γίνεται, η Dialectica θα παρέχει καθοδήγηση και στήριξη τόσο σε διαδικασίες που αφορούν σε δημόσιες υπηρεσίες, όσο και σε διαμονή και έξοδα μετακόμισης. μεταξύ άλλων. Τα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα αποτελούν σημαντικό hub για τη δραστηριοποίηση της Dialectica σε Ευρώπη και Ασία, όπως επίσης και βάση για αρκετές ομάδες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως της Τεχνολογίας και Καινοτομίας αντίστοιχα.

«Θέλουμε να φέρουμε τους καλύτερους. Δεν μας ενδιαφέρει η εθνικότητα. Εμείς κάνουμε ένα άνοιγμα σε νέα παιδιά από άλλες χώρες γιατί θέλουμε να κάνουμε την ομάδα μας πιο πολυπολιτισμική. Θεωρούμε ότι η πολυπολιτισμικότητα μας δίνει την δυνατότητα να καταλάβουμε πολύ καλύτερα τους πελάτες μας», αναφέρει στο BD ο Άμπε Φόρνης, General Manager της Dialectica στις περιοχές ΕΜΕΑ και Ασίας- Ειρηνικού.

Ο κ. Φόρνης σημειώνει πως η εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία ενός πολυπολιτισμικού περιβάλλοντος που θα βοηθήσει την Dialectica να αναπτυχθεί ακόμα πιο δυναμικά και παράλληλα να λειτουργήσει ως παράγοντας προσέλκυσης περισσότερων νέων ταλέντων.

«Αν καταφέρουμε να προσελκύσουμε περισσότερο ξένο ταλέντο θα μπορέσουμε να γίνουμε και μια καλύτερη εταιρεία που διευρύνει τις πηγές από τις οποίες αντλεί ταλέντο», υπογραμμίζει και προσθέτει ότι «κάθε μήνα προσλαμβάνουμε 30-40 άτομα και ένα από τα πράγματα που θέλουμε είναι κάθε ομάδα που έχει 10 άτομα και πάνω να έχει τουλάχιστον 2 άτομα που θα είναι ξένοι».

Υπενθυμίζουμε πως η Dialectica διαθέτει αυτή τη στιγμή 670 εργαζομένους με την πλειονότητα τους (περισσότεροι από 500) να βρίσκονται στην Αθήνα. Στόχος της εταιρείας, σύμφωνα με τον κ. Φόρνη, είναι μέχρι το τέλος του 2024 να έχει 1.200 άτομα προσωπικό. Η Αθήνα αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για την εταιρεία, καθώς «όλο το ταλέντο που εξάγει η Dialectica, προέρχεται από εδώ».

Δυναμική ανάπτυξη και νέα προϊόντα

Η Dialectica συνεργάζεται με τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες consulting παγκοσμίως και έχει το 99% των δραστηριοτήτων της εκτός Ελλάδας. Ο General Manager της εταιρείας στις περιοχές ΕΜΕΑ και Ασίας- Ειρηνικού δηλώνει αισιόδοξος πως και την επόμενη χρονιά η εταιρεία θα βρεθεί στη λίστα των FT για τις 1.000 πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.

Η εταιρεία βρίσκεται σε μια πολύ καλή πορεία, σημειώνει ο κ. Φόρνη, τονίζοντας πως «έχουμε ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης καθώς για να συνεχίσουμε να δίνουμε ευκαιρίες στους ανθρώπους μας πρέπει να μεγαλώνουμε γιατί αποτελεί στόχευση για εμάς να δίνουμε ευκαιρίες σε όσους εργάζονται στη Dialectica».

Σε αυτή την πορεία, η Dialectica θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στις ΗΠΑ, έχοντας παράλληλα το βλέμμα στραμμένο και στην Ασία, που την εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή από την Αθήνα, ενώ παράλληλα δημιουργεί νέα προϊόντα και υπηρεσίες, έχοντας επενδύσει σημαντικά ποσά σε Έρευνα και Ανάπτυξη.

«Εκ των πραγμάτων η Ευρώπη είναι το οχυρό μας, είμαστε πολύ δυνατοί στην Ευρώπη, αλλά θεωρούμε πως το επιχειρηματικό μας μοντέλο έχει πετύχει στην Αμερική και θέλουμε να μεγαλώσουμε την παρουσία μας εκεί», αναφέρει χαρακτηριστικά. Σημειώνει ότι «για τα νέα προϊόντα προφανώς τα πρώτα αποτελέσματα τα περιμένουμε στην Ευρώπη, όχι επειδή υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση, αλλά γιατί εμείς είμαστε πιο έτοιμοι. Σαν προοπτική, οι ΗΠΑ είναι μεγαλύτερη αγορά για τα προϊόντα μας από ότι είναι η Ευρώπη και γι' αυτό έχουμε επενδύσει σημαντικά ποσά για να ανοίξουμε την αγορά αυτή με το άνοιγμα των γραφείων σε Μοντρεάλ, Νέα Υόρκη. Αυτά τα γραφεία τα έχουν ανοίξει και παιδιά που έχουν φύγει από την Αθήνα».

Δύο νέα προϊόντα

Η άντληση πληροφοριών από επαγγελματίες σε μορφή έρευνας αποτελεί ένα από τα ταχύτατα αναδυόμενα τμήματα του κλάδου, με την Dialectica να προχωρά στη δημιουργία ενός νέου προϊόντος που αναμένεται να συνεισφέρει δεκάδες εκατομμύρια στα έσοδα της τα επόμενα χρόνια.

«Έχουμε αναπτύξει ένα νέο προϊόν, το B2B Surveys που πιστεύουμε ότι καλύπτει ένα μεγάλο κενό στην αγορά. Υπάρχει μια τεράστια ανάγκη για έρευνες όχι καταναλωτών, που υπάρχει και είναι μια τεράστια αγορά, αλλά για έρευνες επαγγελματιών», αναφέρει το στέλεχος της Dialectica. Υπογραμμίζει ότι η εταιρεία είναι ήδη πολύ καλά προετοιμασμένη, έχοντας επενδύσει σημαντικά ποσά σε τεχνολογία και προσωπικό ώστε να γίνει ανταγωνιστική.

Ένα ακόμη προϊόν το οποίο αναπτύσσει η εταιρεία που ήδη καταγράφει θετική αντίδραση από τους πελάτες είναι τα executive summaries τα οποία παρέχει στους πελάτες της. Όπως εξηγεί ο κ. Φόρνης «ηχογραφείται η συνομιλία ενός στελέχους με έναν ειδικό, και εμείς στη συνέχεια στέλνουμε το τι ειπώθηκε στη συζήτηση ακριβώς και δίνουμε μαζί και μια περίληψη της συζήτησης».

«Δεν σταματάμε να αναζητούμε την δημιουργία νέων προϊόντων. Αυτά τα δυο νέα προϊόντα τα δημιουργήσαμε στο τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους και μέσα στη χρονιά θα λανσάρουμε και νέα προϊόντα», υπογραμμίζει ο κ. Φόρνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

dialectica-startup
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Dialectica: Η ελληνική startup που έμεινε στη «χρυσή» λίστα των FT

Για δεύτερη χρονιά, η ελληνική startup κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες της Ευρώπης. Παρέχει πληροφόρηση και έχει διευκολύνει επιχειρηματικά deal αξίας άνω των150 δισ. δολ. το 2021.
netcompany-intrasoft
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης η Intrasoft, προσλήψεις 320 επιστημόνων

Μετά την εξαγορά της από τη NetCompany, η Intrasoft στοχεύει να διευρύνει το πελατολόγιό της και να ενισχύσει την παρουσία της στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Αναζήτηση εξειδικευμένου προσωπικού για Ελλάδα, Βέλγιο και Λουξεμβούργο.
BAT Hellas, Ilektroniko Tsigaro
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΒΑΤ Hellas: 150 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα φέρνουν οι επενδύσεις

Η εταιρεία έχει συμβάλλει στα δημόσια έσοδα 3,2 δισ. ευρώ, ενώ εξαιρετικά σημαντική θεωρείται η επιλογή του Πειραιά ως διεθνούς διαμετακομιστικού κέντρου, όπου διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας 1,1 δισ. ευρώ.
Elecric Car, hlektrika aytokinhta, Next.e.GO
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην τελική ευθεία το εργοστάσιο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Μέχρι το τέλος του έτους η γερμανική Next.e.Go θα ανακοινώσει την τοποθεσία εγκατάστασης του νέου εργοστασίου. Σύντομα αρχίζουν οι προπαραγγελίες του ηλεκτρικού αυτοκινήτου από Έλληνες καταναλωτές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδυτικές ευκαιρίες στη βιομηχανία διαστημικής τεχνολογίας

Στόχος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου είναι η παρουσίαση της τεχνολογίας, της στρατηγικής των ελληνικών και ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών με σκοπό τη δημιουργία εμπορικών συνεργειών μεταξύ γαλλικών και ελληνικών εταιρειών.