ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
koinoniko_merisma

Προβλήματα με την απόρριψη ΑμΕΑ από την πλατφόρμα για το μέρισμα

Άτομα που λαμβάνουν το επίδομα του ΟΠΕΚΑ και εντάσσονται στους δικαιούχους απορρίπτονται από το ηλεκτρονικό σύστημα χωρίς να εξηγείται ο λόγος. Διορθωτικές παρεμβάσεις από την ΗΔΙΚΑ.

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει με τις απορριπτικές αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ειδικά σε περιπτώσεις ΑμεΑ. Ο λόγος της απόρριψης της αίτησης δεν αναγράφεται πουθενά, με αποτέλεσμα πολλοί ενδιαφερόμενοι να ζητούν εξηγήσεις στα τηλεφωνικά κέντρα της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ, ή να προστρέχουν σε εφορίες.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι αν κάποιος απορριφθεί, ακόμη και αν εκλείψει ο λόγος απόρριψης με διορθωτική δήλωση προς το Taxis ή όποιον άλλο φορέα εμπλέκεται, η πλατφόρμα δεν δίνει δυνατότητα στο δικαιούχο να κάνει ακύρωση της προηγούμενης αίτησης ή διόρθωση.

Όσον αφορά ωστόσο τις περιπτώσεις που από λάθος απορρίφθηκαν, η ΗΔΙΚΑ προτρέπει τους ενδιαφερόμενους να ξαναπροσπαθήσουν αύριο 19/12, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θέμα της ακύρωσης και διόρθωσης θα έχει λυθεί.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι απορρίπτονται δικαιούχοι ΑμεΑ, που η κοινή υπουργική απόφαση τους εντάσσει ανεξαιρέτως στο κοινωνικό μέρισμα, με μοναδική προϋπόθεση να λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα του ΟΠΕΚΑ.

Σημείο - κλειδί που δεν αναφέρεται στις γενικές οδηγίες είναι ότι ο δικαιούχος ΑμεΑ θα πρέπει να λαμβάνει αδιάλειπτα το προνοιακό επίδομα με τελευταία πληρωμή μέχρι το τέλος Νοεμβρίου του 2019. Αν, για λόγους ανανέωσης του επιδόματος ή αναπροσαρμογής, δεν έχει πληρωθεί τον προηγούμενο μήνα, τίθεται αυτόματα εκτός πληρωμής.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι δεν είναι όσοι λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη από τον ΕΦΚΑ αλλά μόνο αυτοί που λαμβάνουν το παραπάνω προνοιακό επίδομα του ΟΠΕΚΑ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος

Από σήμερα το απόγευμα έχει ξεκινήσει η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος και πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων που φέτος θα ξεπεράσουν τα 267.000 νοικοκυριά που υπέβαλλαν αίτηση η οποία εγκρίθηκε.
koinoniko_merisma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή ενστάσεων για το κοινωνικό μέρισμα

Ανοίγει από σήμερα νέα πλατφόρμα την υποβολή ενστάσεων για το κοινωνικό μέρισμα μετά από προβλήματα που προέκυψαν με τις απορριπτικές αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ειδικά σε περιπτώσεις ΑμεΑ.