ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ηράκλειο: Ένας νεκρός από πνιγμό - Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία

Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας του Δήμου Μαλεβιζίου , όπου επικρατούν ισχυρές βροχοπτώσεις και έχουν εκδηλωθεί έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες από το πρωί του Σαββάτου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η ραγδαία αλλαγή του καιρού στην Κρήτη. Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν εκδηλωθεί στις παραλιακές περιοχές Αγία Πελαγία και Λυγαριά, όπου ακόμη και αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από την ορμή των νερών. Με ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζιου, καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου, ακόμη και στο Βόρειο Οδικό 'Αξονα που έχουν καταγράφει κατολισθήσεις. Στα σημεία που εντοπίζονται προβλήματα βρίσκονται ήδη κλιμάκια της πυροσβεστικής και συνεργεία της περιφέρειας, του δήμου και ιδιωτών.

Εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται και σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, όπου δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δύσκολη είναι σε πολλά σημεία η κυκλοφορία. Με απόφαση του δήμου, κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στα «Δυο Αοράκια» ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί - όπως έγινε γνωστό - η αποκομιδή των απορριμμάτων. Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, που επικρατούν ισχυρές βροχοπτώσεις και έχουν εκδηλωθεί έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη ο άνδρας εντοπίστηκε από δύτες εκτός του οχήματος στο οποίο βρίσκονταν νωρίτερα όταν τον παρέσυρε χείμαρρος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κάνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων από τους πολίτες καθώς όπως σημειώνει πρόκειται για μια πολύ δύσκολη μέρα. 

Κλειστό είναι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, επίσημα έως τις 15:00, λόγω των σοβαρών προβλημάτων από την κακοκαιρία που σαρώνει την Κρήτη και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να αγνοούνται ακόμη δύο.  Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου, Γιώργο Πλιάκα, οι χώροι του διεθνούς αερολιμένα έχουν πλημμυρίσει και αν δεν καθαριστεί, ουδείς γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια. Επίσημα, δεν εκτελούνται πτήσεις έως τις 15:00 μετά το μεσημέρι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αφρικανική σκόνη έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα των Χανίων

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Χανίων, Μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας μιλάει για κορύφωση του φαινομένου απόψε, με τους Νοτιάδες που αναμένονται μέχρι το βράδυ να απελευθερώσουν την ατμόσφαιρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης τις πρώτες μέρες του Απριλίου

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται αυτούς τους μήνες. Δεν είναι παράδοξο ότι συμβαίνει μέσα στον Μάρτιο συνήθως συνοδεύεται με νότιους ανέμους και με αυξημένη θερμοκρασία», δήλωσε ο Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Προειδοποίηση προς τους οδηγούς λόγω της χιονόπτωσης

Οι οδηγοί, θα πρέπει μέχρι και την Τετάρτη το απόγευμα να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ αν κινηθούν προς τα Ανώγεια τα οχήματα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Vroxi, Kakokairia, Kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Σώοι οι δύο αγνοούμενοι - Μήνυμα του «112» στους κατοίκους Λασιθίου

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας άντρας από το όχημα του στην περιοχή Αγίας Πελασγίας του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για έναν άντρα περίπου 50 ετών, που παρασύρθηκε με το όχημά του στη θάλασσα.