ΓΔ: 1448.47 0.93% Τζίρος: 27.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:43:58 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Συνδέονται με απευθείας αεροπορικές πτήσεις Αθήνα και Σαγκάη

Ο πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ υπογραμμίζει πως η πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα είναι πρόθυμη να διατηρήσει στενή επικοινωνία με τις ελληνικές εταιρείες και τους ιδιώτες για να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο πρεσβευτής της Κίνας τονίζει πως οι απευθείας αεροπορικές πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών διεξάγονται κανονικά, ενώ στις 22 Δεκεμβρίου η Air China θα εγκαινιάσει τη νέα απευθείας αεροπορική σύνδεση Σαγκάη - Αθήνα. Επίσης, υπογραμμίζει πως η πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα είναι πρόθυμη να διατηρήσει στενή επικοινωνία με τις ελληνικές εταιρείες και τους ιδιώτες για να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

«Είναι αυτονόητο ότι για την Κίνα, μια τεράστια χώρα με έκταση όσο ολόκληρη η Ευρώπη και με τετραπλάσιο πληθυσμό, να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ανά περιοχή σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και ελέγχου της πανδημίας» απαντά ο πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες για αυτό το ζήτημα.

Επισημαίνει πως η κινέζικη κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα αυτό και καλεί με πυξίδα την επιστήμη και με προσοχή στη λεπτομέρεια να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά και εκκρεμή ζητήματα που προβάλλονται από τον λαό, καταβάλλοντας προσπάθειες ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα στην πρόληψη και τον έλεγχο της πανδημίας με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Ο Κινέζος πρέσβης εξηγεί γιατί η Κίνα επιμένει στην πολιτική της μηδενικής ανοχής απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού. «Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας, δεν μπορούμε αλλά ούτε και πρέπει να μιμηθούμε τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας που υιοθέτησαν ορισμένες δυτικές χώρες» επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Boeing 737 MAX
ΔΙΕΘΝΗ

Συνετρίβη στην Κίνα αεροσκάφος τύπου Boeing 737 με 133 επιβαίνοντες

Τα σωστικά συνεργεία ερευνούν την περιοχή για να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες ενώ οι αρχές της Κίνας δεν έχουν δώσει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για το αεροπορικό δυστύχημα. Σοκαρισμένος δήλωσε ο Σι Τζινπινγκ.
Aeroplano, Airplane
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς πιστοποιητικό οι αφίξεις όλων των επιβατών εξωτερικού από 15 Μαρτίου

Με ισχύ έως τη Δευτέρα 21 Μαρτίου Μπενίν και Ιορδανία προσχώρησαν στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού της ΕΕ, γεγονός που σημαίνει ότι και οι επιβάτες κάτοχοι πιστοποιητικών από αυτές τις χώρες δεν θα έχουν την υποχρέωση για αρνητικό τεστ άφιξης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τί θα ισχύει για τις πτήσεις εξωτερικού μέχρι και τις 19 Αυγούστου

Οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει προ 14 ημερών τον εμβολιασμό τους, ή να έχουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ εντός 72 ωρών. Εναλλακτικά θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό νόσησης.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι συγγενείς των θυμάτων της πτήσης MH370 ζητούν ακόμα απαντήσεις

Παρά τις πιο εκτεταμένες έρευνες που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία της αεροπορίας και οι οποίες διεξάγονταν επί χρόνια στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, έχουν βρεθεί μόνο μερικά θραύσματα του αεροπλάνου.