ΓΔ: 1459.92 0.84% Τζίρος: 76.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:50:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
earthquake-larisa-seismos
Φωτο: Shutterstock

Δύο σεισμικές δονήσεις 3,9 Ρίχτερ στη νότια Εύβοια, με διαφορά 16 λεπτών

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και για τους δύο σεισμούς, το εστιακό βάθος της πρώτης σεισμικής δόνησης στην Εύβοια ήταν 9,7 χιλιόμετρα, ενώ της δεύτερης 9,5 χιλιόμετρα.

Δύο σεισμικές δονήσεις με διαφορά 16 λεπτών, μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αμφότερες, σημειώθηκαν στις 12:35 και στις 12:51 στους Ζάρακες στη νότια Εύβοια, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα ανατολικά- νοτιοανατολικά των Ζαράκων, όπου καταγράφεται έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας τις τελευταίες ημέρες. Οι σεισμικές δονήσεις στην Εύβοια έγιναν αισθητές και στην Αττική. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και για τους δύο σεισμούς, το εστιακό βάθος της πρώτης σεισμικής δόνησης στην Εύβοια ήταν 9,7 χιλιόμετρα, ενώ της δεύτερης 9,5 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι ισχυρή σεισμική δόνηση, 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 22:06 της Τρίτης 29 Νοεμβρίου 2022, στο νότιο τμήμα της Εύβοιας, σύμφωνα με το Ενιαίο Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 6 χλμ νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας, στο ίδιο δηλαδή σημείο με τις πρωινές δονήσεις της Τρίτης, και σε απόσταση 56 χλμ. ΒΑ των Αθηνών. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η δόνηση ήταν εντάσεως 5,2 Ρίχτερ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους και τη στάση και στάθμευση των οχημάτων τους κατά μήκος των αναφερόμενων διαδρομών της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις καλεί η ΓΣΕΕ

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του Μετρό

Από την Δευτέρα 22/4 που ο σταθμός «Νίκαια» της γραμμής 3 θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά, οι επιβάτες θα χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό που υπήρχε ήδη (επικυρωτικά και αυτόματα μηχανήματα πώλησης), εγκατεστημένο σε νέες θέσεις.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο 39χρονος για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

Ο 39χρονος δράστης μεταφέρθηκε μετά την 1 το μεσημέρι στο ανακριτικό γραφείο, έχοντας επιδέσμους στο κεφάλι εξαιτίας, επιπόλαιων σύμφωνα με τους γιατρούς, τραυμάτων που επέφερε ο ίδιος στον εαυτό του μετά το έγκλημα.