ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αστυνομικός σε μοτοσικλέτα
Έλληνας αστυνομικός σε κίνηση με μοτοσυκλέτα σε αστική περιοχή.

Στα χέρια της αστυνομίας δύο άνδρες για διακεκριμένες κλοπές

Πλούσια δράση είχαν οι δύο ληστές που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη και είχαν βάλει στόχο καταστήματα των ΕΛΤΑ και εταιρείες.

Τέρμα στη δράση δύο ανδρών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν ένοπλες ληστείες σε εταιρείες και σε καταστήματα ΕΛΤΑ έβαλε η αστυνομία, με τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους χθες το απόγευμα στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες, ένας 43χρονος και ένας 37χρονος, νωρίτερα το πρωί είχαν «χτυπήσει» εταιρεία ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων στη Νεοχωρούδα. Ο 37χρονος αφαίρεσε με την απειλή πιστολιού εισπράξεις της επιχείρησης ύψους 13.000 ευρώ και στη συνέχεια πυροβόλησε εκφοβιστικά στον αέρα, ενώ ο 43χρονος έβαλε μία φορά προς την κατεύθυνση υπαλλήλου χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες συνέστησαν συμμορία τουλάχιστον από τα τέλη Ιουνίου 2019 για την τέλεση ληστειών και κλοπών οχημάτων. Για τη διάπραξη των ληστειών, τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν καλάσνικοφ και πιστόλια, κατά περίπτωση, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους είτε με ολοπρόσωπες μάσκες (αμφίεσης ηλικιωμένων), είτε με κουκούλες τύπου full face, ενώ χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα στα οποία είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι εμπλέκονται σε δύο ακόμη περιπτώσεις ληστειών και τριών κλοπών οχημάτων. Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο του 2019 μετέβησαν σε εταιρεία ψιλικών στην περιοχή του Ωραιοκάστρου και στα ΕΛΤΑ Λαγκαδά, αντίστοιχα, όπου στην πρώτη περίπτωση απείλησαν τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε, ενώ στη δεύτερη περίπτωση απείλησαν τους εργαζόμενους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ περίπου από το ταμείο και κοσμήματα υπαλλήλων. Επίσης το διάστημα Ιουνίου- Νοεμβρίου 2019 έκλεψαν τρία αυτοκίνητα από τις περιοχές της Πυλαίας, του Λαγκαδά και της Ν. Καλλικράτειας Χαλκιδικής, τα οποία χρησιμοποίησαν ως μέσα μετάβασης στους τόπους των ληστειών.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και αποθήκες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.355 ευρώ, ένα μικρόδεμα κάνναβης μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), ένα κυνηγετικό όπλο, ένα κινητό τηλέφωνο, πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας, κουκούλες, δύο φορητοί πομποδέκτες συντονισμένοι με τη συχνότητα της Αστυνομίας, τρεις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Επίσης κατασχέθηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν κατά τη σύλληψη τους.

Κατά την ακινητοποίησή τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση.Τα κλεμμένα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της συμμορίας, ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, πλαστογραφίας, αντίστασης, παράβασης του νόμου περί όπλων, απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράβασης νομοθεσίας περί ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών, δημοσίων έργων, και παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες παρόμοια αδικήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας 19χρονος συνελήφθη στο λιμάνι Ρόδου με 525,5 γραμμάρια ηρωίνης

Ένας 19χρονος συνελήφθη στο λιμάνι της Ρόδου με 525,5 γραμμάρια ηρωίνης σε πέντε συσκευασίες μέσα στο σακίδιό του και θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα. Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και το κινητό του.
Στέλεχος Αερονομίας συνοδεύει ύποπτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 40χρονης στο Ελ. Βενιζέλος με 900 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνελήφθη 40χρονη Ουκρανή, έχοντας στη βαλίτσα της 900 πακέτα λαθραία τσιγάρα, μετά την άφιξή της από Τουρκία. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για συμπλοκές έξω από νυχτερινά κέντρα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Τρεις νεαροί, 17, 18 και 20 ετών, συνελήφθησαν για τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων σε συμπλοκές έξω από νυχτερινά κέντρα στη Θεσσαλονίκη. Οι συλληφθέντες επιτέθηκαν σε δύο αλλοδαπούς και τραυμάτισαν μια 26χρονη και έναν 38χρονο.
Ομάδα αστυνομικών Εκουαδόρ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισημερινός: Εντοπίστηκαν 8 ανθρώπινα κεφάλια με φυλλάδια «Απαγορεύεται η κλοπή»

Η αστυνομία του Ισημερινού εντόπισε οκτώ ανθρώπινα κεφάλια με φυλλάδια που έγραφαν «απαγορεύεται η κλοπή», ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό φέτος στα 13. Ο Ισημερινός έχει πλέον το υψηλότερο ποσοστό ανθρωποκτονιών στη Λατινική Αμερική.