ΓΔ: 1386.94 0.43% Τζίρος: 48.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:34:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ενστάσεις μέχρι 15 Ιανουαρίου για το κοινωνικό μέρισμα

Το κοινωνικό μέρισμα ύψους 700 ευρώ αναμένεται να κατατεθεί Δευτέρα μέχρι Τρίτη στους λογαριασμούς των δικαιούχων με τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν φέτος να έχουν ξεπεράσει τις 266 χιλιάδες.

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα παραμείνει ανοικτή η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα προκειμένου να υποβληθουν ενστασείς από πολίτες όπου σε περίπτωση που δικαιωθούν θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα στις αρχές του νέου έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας λίγο πριν κλείσει, περισσότερες από 266.000 αιτήσεις είχαν εγκριθεί και την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη αναμένεται να μοιραστεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το κοινωνικό μέρισμα ύψους 700 ευρώ.

Φέτος το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να μοιραστεί σε περισσότερους απο 1 εκατ. πολίτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που δόθηκαν, δικαιούχοι οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών, καθώς και δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν, κλήθηκαν να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να λάβουν το μέρισμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος

Από σήμερα το απόγευμα έχει ξεκινήσει η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος και πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων που φέτος θα ξεπεράσουν τα 267.000 νοικοκυριά που υπέβαλλαν αίτηση η οποία εγκρίθηκε.
koinoniko_merisma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή ενστάσεων για το κοινωνικό μέρισμα

Ανοίγει από σήμερα νέα πλατφόρμα την υποβολή ενστάσεων για το κοινωνικό μέρισμα μετά από προβλήματα που προέκυψαν με τις απορριπτικές αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ειδικά σε περιπτώσεις ΑμεΑ.