ΓΔ: 2517.84 1.01% Τζίρος: 315.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χρήματα και αριθμομηχανή
Χαρτονομίσματα ευρώ δίπλα σε αριθμομηχανή και στυλό για οικονομικό έλεγχο.

Πάνω από 130 δράσεις ύψους 61 εκατ. στους Δήμους για τους μετανάστες

Επιπλέον πόροι ύψους 3,91 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν από το Ταμείο Αλληλεγγύης στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Νέοι πόροι 3.912.400 ευρώ διατίθενται από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τη στήριξη τοπικών κοινωνιών Επιπλέον χρηματοδοτήσεις ύψους 3,91 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν από το Ταμείο Αλληλεγγύης σε εννιά Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Α` βαθμού και νομικά πρόσωπα αυτών, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο δήμος Ανατολικής Σάμου, ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ο δήμος Βέροιας, ο δήμος Δυτικής Λέσβου, ο δήμος Κορινθίων, ο δήμος Κυθήρων, ο δήμος Λαρισαίων, ο δήμος Μυτιλήνης και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός "Μυτιλήνη Α.Ε." επιδοτούνται με 3,91 εκατ. ευρώ συνολικά, για δημοτικά έργα, μετά από προτάσεις που κατέθεσαν κατά την κρίση τους και βάσει των τοπικών αναγκών.

Συνολικά έχουν εγκριθεί 134 έργα ύψους 62.007.574,43 ευρώ σε 37 οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α` και β' βαθμού, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών, καθώς και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, το μετοχικό κεφάλαιο των οποίων ανήκει κατά πλειοψηφία στους ΟΤΑ.

Στα 147 ανέρχονται τα ασυνόδευτα ανήλικα που διασώθηκαν τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης. Τα παιδιά «βρήκαν στέγη και προστασία στις δομές που βρίσκονται υπό την εποπτεία της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, στις 22 Νοεμβρίου 2022 το Λιμενικό Σώμα διέσωσε ανθρώπους που επέβαιναν σε καράβι στα νότια της Κρήτης που συμπεριλάμβανε 112 ασυνόδευτους ανήλικους με χώρες καταγωγής τη Συρία και την Αίγυπτο, ενώ στις 5 Δεκεμβρίου 2022 διέσωσε ακόμα ένα πλοιάριο στη Μεσσηνία που συμπεριλάμβανε 35 ασυνόδευτους ανήλικους από το Αφγανιστάν.

Οι διασωθέντες παρέμειναν προσωρινά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μαλακάσας και μετά τις απαραίτητες ενέργειες καταγραφής και παροχής βοήθειας μεταφέρθηκαν σε δομές επείγουσας φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων που βρίσκονται υπό τη διαχείριση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), καταλήγει η ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαλλαγή δύο Τούρκων οδηγών για μεταφορά μεταναστών, δύο προφυλακίσεις

Αθωωτική απόφαση έλαβε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για δύο Τούρκους οδηγούς φορτηγών που κατηγορούνταν για παράνομη μεταφορά μεταναστών, με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή τους.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύμπτωση απόψεων Ελλάδας-Πορτογαλίας σε μεταναστευτικό και Ορμούζ

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων πρέπει να συνδυάζεται με την καταπολέμηση διακινητών και αποτελεσματικές επιστροφές, ευχαριστώντας την Πορτογαλία και αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις.
Σημαία της Λιβύης
ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Πάνω από 50 νεκροί φοβούνται μετά από ναυάγιο με μετανάστες

Τουλάχιστον 50 μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, αγνοούνται ύστερα από ανατροπή ξύλινου σκάφους στα ανοικτά της Λιβύης. Διασώθηκαν 10, ενώ χθες βρέθηκαν τέσσερα πτώματα και διασώθηκαν 24 ακόμη άτομα κοντά στο Τομπρούκ.
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε μερικό έλεγχο η φωτιά σε αγροτική περιοχή στο Ύπατο Θήβας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στο Ύπατο Θήβας. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Έρευνα για τα αίτια διεξάγει το αρμόδιο κλιμάκιο. Η περιοχή είναι σε υψηλό κίνδυνο.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θάνος Πλεύρης στην Αίγυπτο για συζητήσεις για το μεταναστευτικό

Ο υπουργός Θάνος Πλεύρης και στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης μεταβαίνουν στην Αίγυπτο, όπου θα συναντηθούν με Αιγύπτιους αξιωματούχους για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου σε ζητήματα μετανάστευσης.