ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
elia, elaiolado
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πάνω από 1 εκατ. ενίσχυση στα ελαιοτριβεία των πυρόπληκτων περιοχών

Πιστώθηκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς 31 δικαιούχων που υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες που επιτάθηκαν από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της χώρας το καλοκαίρι του 2021.

Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι πληρωμές προς τους δικαιούχους ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης σε επιχειρήσεις επεξεργασίας ελαιοκάρπου που υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες που επιτάθηκαν από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της χώρας το καλοκαίρι του 2021, σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις. Συνολικά, 31 ελαιοτριβεία έλαβαν ενίσχυση ύψους 1.081.781,07 ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ένα ακόμα μέτρο της Κυβέρνησης για τη στήριξη των πληγέντων από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021 ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Πρόκειται για το ειδικό σχήμα στήριξης των επιχειρήσεων επεξεργασίας ελαιοκάρπου που υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες που επιτάθηκαν από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της χώρας το καλοκαίρι του 2021, καθώς σε συνέχεια της δημοσίευσης της σχετικής κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΦΕΚ Β’ 6352/14.12.2022) και της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αιτήσεων εκ μέρους των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων στις 23 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν -μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων- οι πληρωμές προς τους δικαιούχους. Συγκεκριμένα, περίπου 1,1 εκατ. ευρώ πιστώθηκαν στους λογαριασμούς 31 δικαιούχων.

Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και όλους τους ενδιαφερομένους, για τη στήριξη των πληγέντων από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021, προκειμένου να συμβάλουμε στην ταχεία ανάκαμψη των πυρόπληκτων περιοχών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προειδοποίηση για απόπειρες phising με «δόλωμα» τις επιστροφές φόρου

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένος αριθμός μηνυμάτων που στοχεύουν στην εξαπάτηση πολιτών. Χρήσιμες συμβουλές από την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας ώστε οι χρήστες να προστατέψουν τους κωδικούς τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μικρά κυβερνητικά σχήματα ονειρεύονται οι Έλληνες για το 2040

Σύμφωνα με έρευνα οι περισσότεροι Έλληνες δείχνουν εμπιστοσύνη προς τους πολιτικούς και ζητούν από αυτούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να επιφέρουν θετικές αλλαγές στις ζωές των πολιτών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας, θα πάρουν 1.840 ευρώ οι δικαιούχοι

Οι γυναίκες που δικαιούνται το συγκεκριμένο επίδομα μπορούν με την αίτηση να κερδίσουν τρία επιπλέον μηνιαία επιδόματα, που ισούνται με τον κατώτατο μισθό, όπως αυτός κάθε φορά καθορίζεται.