ΓΔ: 2247.69 1.28% Τζίρος: 314.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Θύελλα στην Αδριατική
Φωτο: Shutterstock

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι παροδικά έντονα και ενδέχεται να συνοδευτούν από πρόσκαιρη χαλαζόπτωση.

Κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα. Ισχυρές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται από την αρχή της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα, και μετά το μεσημέρι θα στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, με έμφαση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, με ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από 1000-1100 μέτρα στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία και πάνω από 1400-1500 μέτρα στα υπόλοιπα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 14, στην Ήπειρο από 6 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 15 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 11 έως 16-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νότιοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί με μικρή εξασθένηση στα 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιοι οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι παροδικά έντονα και ενδέχεται να συνοδευτούν από πρόσκαιρη χαλαζόπτωση. Το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, ωστόσο υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να βρέξει πρόσκαιρα κατά τόπους τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές κυρίως μέχρι το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών κατά τόπους και κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και μετά το δυτικοί βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως13 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παιδική χαρά χιόνι
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πού θα χιονίσει αύριο σύμφωνα με τις προβλέψεις

Αύριο προβλέπονται τοπικές βροχές σε Κρήτη, ανατολικές Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός, άνεμοι βόρειοι, θερμοκρασία σε άνοδο και παγετός στα ηπειρωτικά.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Χαλαζόπτωση και χιόνια στα ορεινά, προβλήματα στην κυκλοφορία

Η κακοκαιρία πλήττει το νησί με πτώση θερμοκρασίας, βροχές, χαλάζι και χιόνια στα ορεινά. Προβλήματα στην κυκλοφορία σημειώθηκαν από την έντονη χαλαζόπτωση, με τις αρχές να συστήνουν προσοχή και περιορισμό μετακινήσεων.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο επισπεύδει την οργάνωση σύγχρονων μετεωρολογικών υπηρεσιών

Το Πεκίνο ενισχύει το σύστημα μετεωρολογικών υπηρεσιών για την ενέργεια. Η CMA και η NEA ανακοίνωσαν 20 δράσεις για την αναβάθμιση υπηρεσιών σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα, από παραγωγή έως πωλήσεις, ενισχύοντας την υποστήριξη.