ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ξεκινούν από τις 16 Ιανουαρίου έργα ασφαλτόστρωσης στο Κολωνάκι

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις και λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, αλλά και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν κατά τις βραδινές ώρες, οι εργασίες θα εκτελούνται καθ' όλη την διάρκεια του 24ώρου.

Στο πλαίσιο αναβάθμισης του οδικού δικτύου της πόλης, τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές, ο Δήμος Αθηναίων ανακοινώνει ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην 1η Δημοτική Κοινότητα, συγκεκριμένα στην περιοχή του Κολωνακίου. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις: Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τους δρόμους γύρω από την οδό Σκουφά, ενώ η δεύτερη τους δρόμους γύρω από την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ.

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, αλλά και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν κατά τις βραδινές ώρες, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η διάστρωση ασφαλτικού, οι εργασίες θα εκτελούνται καθ' όλη την διάρκεια του 24ώρου.

Για την έγκαιρη απομάκρυνση των οχημάτων από τα σημεία των εργασιών έχει προβλεφθεί η ενημέρωση των κατοίκων με σημείωμα τουλάχιστον δύο ημέρες νωρίτερα, στο οποίο θα αναφέρεται η ημερομηνία εκτέλεσης του έργου. Παρακαλούνται οι κάτοικοι να λαμβάνουν υπόψη τους τις ενημερώσεις, ώστε να διευκολύνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και να ελαχιστοποιείται η όχληση.

Σημειώνεται ότι το φρεζάρισμα (σκάψιμο) της οδού θα γίνεται κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, αφού έχουν απομακρυνθεί όλα τα οχήματα, ενώ το επόμενο πρωί θα γίνονται οι εργασίες της ασφαλτόστρωσης.

Οι δρόμοι στους οποίους, κατά την πρώτη φάση, θα πραγματοποιηθούν τα έργα εκατέρωθεν της οδού Σκουφά, είναι κατά σειρά οι εξής: Ηρακλείτου, Πινδάρου, Βουκουρεστίου, Αλ. Σούτσου, Λυκαβηττού, Ομήρου, Σίνα, Μασσαλίας, Σκουφά και Αναγνωστοπούλου. Αντίστοιχα, κατά τη δεύτερη φάση των εργασιών, οι δρόμοι που θα ασφαλτοστρωθούν εκατέρωθεν της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ είναι κατά σειρά, οι ακόλουθοι: Υψηλάντου (Ηροδότου έως Μαρασλή), Καρνεάδου, Αλωπεκής, Χάρητος, Σπευσίππου, Ηροδότου, Καραολή Δημητρίου, Λουκιανού, Πλουτάρχου, Π. Ιωακείμ, Ευζώνων, Βλαδίμηρου Μπένση, Ιασίου, Ραβινέ, Υψηλάντου (από Μαρασλή έως Μονής Πετράκη), Ι. Γενναδίου, Αναπήρων Πολέμου και Σουηδίας.

Σε ορισμένες από τις οδούς που περιλαμβάνονται στη δεύτερη φάση του έργου θα εκτελούνται, πριν από κάθε ασφαλτόστρωση, εργασίες κατασκευής ρείθρων και πεζοδρομίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

amorgos-psarades-αμοργός-ψαράδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέσα στο 2025 έτοιμο το Αλιευτικό Καταφύγιο στη Νέα Κρήνη

«Ένα όνειρο 40 χρόνων για τους ψαράδες της Νέας Κρήνης πλέον δρομολογήθηκε και αφού μπήκε ο θεμέλιος λίθος, σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί κιόλας» ανέφερε σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.
Gefyra-Patra-Katarreysh
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνες στη γέφυρα στην Πάτρα - Ν. Ταχιάος: Υπεύθυνη η κατασκευαστική

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος δήλωσε ότι υπεύθυνη για τα μέτρα ασφαλείας είναι η κατασκευαστική εταιρεία. ΑΒΑΞ: Η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές για τη διερεύνηση του συμβάντος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο εκδότης και επιχειρηματίας Γ. Μπόμπολας

Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες επικεντρώθηκαν στους τομείς των κατασκευών, της ενέργειας και των ΜΜΕ με βασικό όχημα την Ελλάκτωρ και την Πήγασος Εκδοτική που κατείχε το 25% του Mega Channel καθώς και πλήθος εφημερίδων, περιοδικών και ιστοσελίδων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώνονται τα έργα για βελτίωση του οδικού δικτύου στην Κρήτη

Ο δρόμος Σούδα - Πλακιάς του Αγιοβασιλιώτικου παραλιακού δρόμου νότια του Ρεθύμνου βρίσκεται στην τελική του φάση με τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται να στοχεύουν να μετατρέψουν την περιοχή σε πόλο έλξης τουριστικών επενδύσεων.