ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Νέα προσφορά του Δήμου Αθηναίων στους αστέγους της πόλης

Σε συνεργασία με το Open Social Net και με τη συμβολή των ομάδων Street Work ο δήμος θα διανέμει σακίδια που περιλαμβάνουν μπουφάν, υπνόσακους, αντιανεμικές κουβέρτες, αδιάβροχα παντελόνια, θερμομονωτικά μπουκάλια (θερμός), φακούς και σφυρίχτρες.

Ο δήμος Αθηναίων, μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και σε συνεργασία με την Ε.Α.Τ.Α. ξεκίνησε μια μεγάλη δράση διανομής σακιδίων με χειμερινά είδη πρώτης ανάγκης με στόχο την ανακούφιση των ανθρώπων που ζουν στο δρόμο και την προστασία τους από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Αυτό γίνεται παράλληλα με την προσπάθεια που καταβάλλεται έτσι ώστε οι άστεγοι να φύγουν από τον δρόμο και να φιλοξενηθούν στις νέες και ασφαλείς δομές του δήμου.

Χθες βράδυ, οι ομάδες Street Work του Κ.Υ.Α.Δ.Α. μοίρασαν σε άστεγους, τα σακίδια τα οποία περιλάμβαναν μπουφάν, υπνόσακους, αντιανεμικές κουβέρτες, αδιάβροχα παντελόνια, θερμομονωτικά μπουκάλια (θερμός), φακούς και σφυρίχτρες.

Η δράση αυτή, σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Open Social Net της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (Ε.Α.Τ.Α.) και με τη συμβολή των ομάδων Street Work, οι οποίες αξιοποιώντας την εμπειρία τους διαμόρφωσαν το περιεχόμενο των σακιδίων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των αστέγων.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε: «Μπορεί να μένουν στο δρόμο, αλλά δε μένουν μόνοι. Οι ομάδες Street Work του Κ.Υ.Α.Δ.Α. είναι δίπλα στους άστεγους συμπολίτες μας. Γυρίζουν όλη την πόλη, μοιράζουν τα ουσιώδη και μοιράζονται ανθρωπιά. Ζεστά είδη για να σπάσει το κρύο, να βγει ο χειμώνας. Προσπαθούμε με ενδιαφέρον για την κάθε προσωπική ιστορία, όλες κι όλοι οι άστεγοι της Αθήνας να στεγάζονται ασφαλείς στις νέες κι ενισχυμένες δομές του δήμου. Η μέριμνα δε σταματά εκεί όμως. Συνεχίζουμε μέχρι να μη μείνει κανείς απροστάτευτος, καμία απροστάτευτη!», κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 17 στρέμματα για δημιουργία χώρων πρασίνου σε Σεπόλια, Ριζούπολη

Πρόκειται για την έκταση 13.475 τ.μ. της ιστορικής ποτοποιίας ΒΟΤΡΥΣ, το οποίο πρόσφατα κατεδαφίστηκε και διαμορφώνεται σε χώρο πρασίνου- καθώς και για ένα οικόπεδο έκτασης 3.811 τ.μ. στη Ριζούπολη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύονται οι δεσμοί μεταξύ του δήμου Αθηναίων και Τελ Αβίβ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο δήμαρχοι, σημείωσαν ότι οι δύο πόλεις έχουν κοινά χαρακτηριστικά και κοινά προβλήματα και συμφώνησαν ότι η συνεργασία οδηγεί πάντα στην ανεύρεση, την ανταλλαγή και την εφαρμογή των βέλτιστων λύσεων.