ΓΔ: 1435.95 1.09% Τζίρος: 71.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:43:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
euro, metrita, cash, money
Φωτο: Shutterstock

Δώρο Χριστουγέννων σε 1.186 εργαζόμενους έπειτα από καταγγελίες

Μετά από παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας καταβλήθηκαν 582.762 ευρώ από 232 επιχειρήσεις που επέδειξαν συμμόρφωση. Σε 34 περιπτώσεις μη καταβολής κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Υποβλήθηκαν συνολικά 612 καταγγελίες που αφορούσαν στη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων σε 2.131 εργαζόμενους, όπως ανακοίνωσε η Επιθεώρηση Εργασίας αναφορικά με το δώρο Χριστουγέννων του 2022 και τις περιπτώσεις καταγγελιών μη καταβολής του.

Κατόπιν παρέμβασης της Επιθεώρησης Εργασίας, 232 επιχειρήσεις επέδειξαν συμμόρφωση και καταβλήθηκαν σε 1.186 εργαζόμενους τα οφειλόμενα ποσά (582.762 ευρώ). Σε 34 περιπτώσεις μη καταβολής κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, μετά τη διαβίβαση μηνυτήριων αναφορών στα αστυνομικά τμήματα.

Παράλληλα, κατά την περίοδο εφαρμογής του εορταστικού ωραρίου και του ανοίγματος των καταστημάτων τις αντίστοιχες Κυριακές, οι υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας διενήργησαν 901 ελέγχους σε εμπορικά καταστήματα που απασχολούν 4.291 εργαζόμενους.

Σε 162 περιπτώσεις διαπιστώθηκε παράβαση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας. Οι έλεγχοι αφορούσαν στα χρονικά όρια εργασίας, την εβδομαδιαία ανάπαυση, την αδήλωτη εργασία, την υπερωριακή απασχόληση, τη μη υποβολή δήλωσης οργάνωσης χρόνου εργασίας και τη μη υποβολή συμπληρωματικού πίνακα.

Για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις επιβλήθηκαν 73 πρόστιμα, συνολικού ποσού 221.850 ευρώ, ενώ ακόμα εννέα έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

KPMG
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

KPMG: 3 στους 4 αισθάνονται συναισθηματικά ασφαλείς στην εργασία τους

Οι παράγοντες που ανέδειξαν οι εργαζόμενοι ότι επηρεάζουν περισσότερο το αίσθημα της ψυχολογικής τους ασφάλειας, κατά σειρά προτεραιότητας, είναι: εμπιστοσύνη, αναγνώριση, υποστήριξη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίνδυνοι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής για τους εργάτες παγκοσμίως

Η μόλυνση του αέρα είναι ο πιο μοιραίος κίνδυνος προκαλώντας περίπου 860.000 θανάτους που συνδέονται με την εργασία μεταξύ των εργατών σε εξωτερικούς χώρους ετησίως, διαπιστώνει η έκθεση του Διεθνή Οργανισμού Εργασίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ: Εικοσιτετράωρη απεργία στις 21 Μαΐου ενάντια στην ακρίβεια

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι, 14 χρόνια μετά τα μνημόνια, «όπου οι αποδοχές μειώθηκαν κατά 40%, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής και οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΣΘ: Ξεκινά συγκοινωνιακή διασύνδεση της ΒΙ. ΠΕ Σίνδου με τη Θεσσαλονίκη

Η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Σωματείο των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, απέστειλαν τον περασμένο μήνα επιστολή στη διοίκηση του ΟΑΣΘ.