ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Βόλος: Επίθεση 52χρονου σε τρεις γυναίκες - Υπήρχαν πάνω του 3 μαχαίρια

Το Δικαστήριο επέβαλλε στον δράστη ποινή φυλάκισης 22 μηνών και διέταξε την εν μέρει έκτιση ποινής του για το διάστημα τριών μηνών, με την υπόλοιπη ποινή να αναστέλλεται επί τριετία. Ωστόσο, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ελεύθερος με αναστολή αφέθηκε 52χρονος άνδρας στο Βόλο, ο οποίος είχε συλληφθεί την Πέμπτη (19/1) για την επίθεση σε τρεις άγνωστες σε αυτόν γυναίκες μέσα σε μία ημέρα. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας TheNewspaper.gr ο δράστης της επίθεσης τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/1), κινούμενος σε ποδήλατο, επιτέθηκε σε δύο φοιτήτριες, 22 και 23 ετών, ασκώντας λεκτική βία και χτυπώντας την 23χρονη κοπέλα στην πλάτη με ξύλινο κοντάρι.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο άντρας, επιβαίνοντας πάλι σε ποδήλατο, εξύβρισε και απείλησε χυδαία 36χρονη μητέρα που περπατούσε με τα δύο παιδιά της στην Ανθίμου Γαζή, στο ύψος της Φιλελλήνων. Οι γυναίκες κατήγγειλαν τα περιστατικά αυτά στις τοπικές αστυνομικές αρχές, οι οποίες λίγες ώρες αργότερα εντόπισαν τον 52χρονο, όπου και έγινε σύλληψή του, κατά την οποία εξύβρισε και τους αστυνομικούς.

Κατόπιν ελέγχου που διενήργησαν οι αστυνομικοί, διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας οπλοφορούσε, και βρέθηκαν πάνω του 3 μαχαίρια, ένα στρατιωτικού τύπου 7 εκατοστών, και άλλα δύο 4 και 3 εκατοστά, όπως και ένα πτυσσόμενο κοντάρι. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση κατ΄ εξακολούθηση, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, απειλή, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.

Στη συνέχεια, ο δράστης οδηγήθηκε την Παρασκευή (20/1) στο αυτόφωρο ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, όπου παρευρέθηκαν τόσο τα θύματα του, όσο και ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ που τον συνέλαβε. Σύμφωνα δε, με τον τελευταίο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 52χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια περιστατικά.

Το Δικαστήριο επέβαλλε στον δράστη ποινή φυλάκισης 22 μηνών και διέταξε την εν μέρει έκτιση ποινής του για το διάστημα τριών μηνών, με την υπόλοιπη ποινή να αναστέλλεται επί τριετία. Ωστόσο, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκληματικές οργανώσεις εξέδιδαν πλαστά έγγραφα και μεταβίβαζαν παράνομα ακίνητα

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε καταγγελία σχετικά με άτομο, το οποίο σε συνεργασία με δημόσιο υπάλληλο, εκδίδει παράτυπα έγγραφα για δημόσια χρήση έναντι χρηματικών ποσών.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε οχήματα στην Αττική

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων, σε συνεργασία με Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής σε περιοχές της Αττικής.
Astynomia, GADA
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράσεις από την Ελληνική Αστυνομία για την πρόληψη της βίας των ανηλίκων

Στόχος είναι η αποτροπή εκδηλώσεων βίας και επιθέσεων σε βάρος των νέων και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων και των γονέων τους, μέσω της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερωτήματα για τον φόνο της 28χρονης, διερεύνηση υπόσχεται η κυβέρνηση

Ήταν διαθέσιμο περιπολικό στους Αγίους Αναργύρους πριν τη δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της, λέει η εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Διερεύνηση πιθανών ευθυνών αστυνομικών υπόσχονται Μαρινάκης, Χρυσοχοΐδης.