ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ergasia-symfwnia-douleies
Φώτο: Shutterstock

Παράταση μέχρι τον Μάιο για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που σημειώθηκε, θα υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση του προγράμματος κατά 42 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού.

Παρατείνεται για τέσσερις μήνες το πρόγραμμα «προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, υπηρεσίες υπουργείων και άλλους φορείς», όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης. Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα είναι της τάξης των 42 εκατ. ευρώ.

Αν και το τρέχον πρόγραμμα απευθυνόταν σε 25.000 ωφελούμενους ανέργους, εντούτοις το ενδιαφέρον, που εκδηλώθηκε, οδήγησε στην κάλυψη 19.148 θέσεων. «Αυτό το γεγονός δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση της εν λόγω παράτασης» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του.

Στόχος του τρέχοντος προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, είναι η ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (μακροχρόνια άνεργοι και άνεργοι με χαμηλά προσόντα).

Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει στην αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, ώστε οι συμμετέχοντες να ενισχύονται κατά τη διαδικασία ένταξής τους στην αγορά εργασίας, αλλά και στη διασφάλιση της παροχής ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στους Δήμους και τις Περιφέρειες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Επενδύουμε στις δεξιότητες των συμπολιτών μας

Αυτό περιλαμβάνει, ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δύο σημεία: την ενίσχυση ενός κλίματος που ενθαρρύνει την ανάληψη ρίσκου, την υποστήριξη των startups και τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε ευκαιρίες για όλους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χορηγούνται άδειες διαμονής σε μετανάστες που έχουν εργοδότη

Η εν λόγω ρύθμιση, δεν νομιμοποιεί και δεν δίνει κανένα δικαίωμα σε μη νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα πέρα από την πρόσβαση στην αγορά εργασίας για όσους διαμένουν επί μακρόν εδώ πριν από τις 30 Νοεμβρίου 2023.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΣΕΕ: Αυστηρότερα μέτρα για προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Όπως υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ η ρύθμιση των συνθηκών εργασίας σε περιπτώσεις έκθεσης σε έντονα καιρικά φαινόμενα πρέπει να συνοδεύεται με αυστηρές κυρώσεις και εντατικοποίηση των έγκαιρων ελέγχων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Σύμφωνα με απόφαση του υπ. Εργασίας, μεταξύ άλλων, θα υπάρχει υποχρεωτική παύση εργασιών μεταξύ 12-17:00 σε περιοχές που ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης καθίσταται εξαιρετικά υψηλός εκείνο το χρονικό διάστημα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η εφαρμογή των νέων εργασιακών κανόνων

Με την ολοκλήρωση της κωδικοποίησης της εργατικής νομοθεσίας, ρυθμίζονται τα ζητήματα που αφορούν τις συμβάσεις εργασίας καθώς και τα θέματα των απεργιών, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, και των συνδικαλιστικών οργανώσεων.