ΓΔ: 2031.81 -0.17% Τζίρος: 220.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
astynomia-elegxos
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Πάνω από 20.000 παραβάσεις, βεβαίωσε η Τροχαία στα τέλη Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε όλη την Ελλάδα, κατά τη διενέργεια 95.059 ελέγχων οδηγών και οχημάτων, οι 403 ήταν για οδήγηση σε κατάσταση μέθης.

Σε 20.321 ανήλθαν οι παραβάσεις που βεβαίωσε η Τροχαία, από 22 έως 28 Ιανουαρίου 2023, σε όλη την Ελλάδα, κατά τη διενέργεια 95.059 ελέγχων οδηγών και οχημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σημειώνεται, ότι οι 403 ήταν για οδήγηση σε κατάσταση μέθης.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια: 4.103 στην Αττική, 3.271 στη Θεσσαλονίκη, 2.530 στη Θεσσαλία, 1.788 στην Κρήτη, 1.475 στη Δυτική Ελλάδα, 1.390 στην Κεντρική Μακεδονία, 1.134 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 1.068 στην Ήπειρο, 1.012 στην Πελοπόννησο, 841 στη Στερεά Ελλάδα, 574 στο Βόρειο Αιγαίο, 520 στη Δυτική Μακεδονία, 336 στα Ιόνια Νησιά και 279 στο Νότιο Αιγαίο.

Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούν: 7.318 παράνομη στάθμευση, 4.247 υπερβολική ταχύτητα, 1.059 οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης, 749 μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 462 μη χρήση προστατευτικού κράνους, 461 Κ.Τ.Ε.Ο, 403 οδήγηση σε κατάσταση μέθης, 267 χρήση κινητού τηλεφώνου, 264 ανασφάλιστα οχήματα, 232 παραβίαση σηματοδότη, 193 κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 151 θορύβους, 150 αντικανονικούς ελιγμούς, 128 αντικανονικό προσπέρασμα, 93 φθαρμένα ελαστικά, 82 μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, 54 καυσαέρια, 46 αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο, 30 απόσπαση προσοχής οδηγού, 28 αντικανονική χρήση φώτων, 16 παραβίαση σήματος τροχονόμου, 14 μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 9 υπέρβαρο φορτίο, 8 παραβίαση προτεραιότητας, 7 κίνηση στην αριστερή λωρίδα, 6 μη κίνηση σε δεξιό άκρο οδού, 4 έλλειψη ζώνης ασφαλείας και 3.840 λοιπές παραβάσεις.

Παράλληλα, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν από 23 έως 29 Ιανουαρίου 2023, στην περιοχή της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου.

Συνολικά διενεργήθηκαν 338 έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, βεβαιώθηκαν 128 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα. Αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν: 24 για υπερβολική ταχύτητα, 4 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 3 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, 2 για μη χρήση κράνους, από 1 για αντικανονικούς ελιγμούς, χρήση κινητού τηλεφώνου, 1 για επίδειξη ικανοτήτων και 92 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 26 ζεύγη πινακίδων, 5 άδειες κυκλοφορίας και 4 άδειες ικανότητας οδήγησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Η ένταξη Ρομά στην ΕΛ.ΑΣ. γίνεται με ρατσισμό και καχυποψία

Η Νέα Αριστερά ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την πρόσληψη 100 Ρομά στην ΕΛ.ΑΣ., χαρακτηρίζοντας το μέτρο ρατσιστικό και αναποτελεσματικό ως προς την ένταξη, ενώ κατηγορεί για έλλειψη ουσιαστικών πολιτικών στήριξης.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροβολισμοί τα ξημερώματα έξω από πολυκατοικία στην Ηλιούπολη

Αναστάτωση προκάλεσαν πυροβολισμοί τα ξημερώματα στην Ηλιούπολη, όταν δύο άγνωστοι σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ κατά πρόσοψης πολυκατοικίας. Η αστυνομία συνέλεξε κάλυκες και βολίδα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
έμβλημα ICE ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Τέξας: Δύο νεκροί σε πυροβολισμούς σε γραφείο μετανάστευσης

Δύο κρατούμενοι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμούς σε γραφείο της ICE στο Ντάλας. Ο δράστης, ελεύθερος σκοπευτής που έγραψε "ANTI-ICE" σε σφαίρα, αυτοκτόνησε μετά την επίθεση.