ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δήμος Αθηναίων: Πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης των ηλικιωμένων

Θα δημιουργηθούν Ψηφιακές Γωνιές στις 25 Λέσχες Φιλίας του Δήμου όπου θα παραδίδονται απλά μαθήματα για την εξοικείωση των ηλικιωμένων με τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Τη Λέσχη Φιλίας του Δήμου Αθηναίων στον Νέο Κόσμο επισκέφθηκαν, το πρωί ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος «3η e-λικία: Ψηφιακή ενδυνάμωση και ανάπτυξη ψηφιακών ικανοτήτων», που στοχεύει στην εξοικείωση των ηλικιωμένων με τις εκατοντάδες ψηφιακές υπηρεσίες, τις οποίες παρέχει το Δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας.

Σκοπός είναι, αποκτώντας σταδιακά τις απαιτούμενες δεξιότητες, να μπορούν να διεκπεραιώνουν οι ίδιοι τις συναλλαγές τους. Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και θα έχει διάρκεια 6 μηνών.

Η δράση υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. - GRNET), εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, ύστερα από υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης. Μέσω του προγράμματος, στις 25 Λέσχες Φιλίας του Δήμου ξεκίνησαν να λειτουργούν «Ψηφιακές Γωνιές», στις οποίες δημότες άνω των 60 ετών μπορούν να απευθύνονται, προκειμένου να συμμετάσχουν δωρεάν στο πρόγραμμα.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτού του προγράμματος, γιατί επιδιώκουν κάτι αναγκαίο με έναν εξαιρετικά απλό τρόπο. Για εμάς στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι ζητούμενο να εξοικειωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες με τα νέα ψηφιακά εργαλεία, γιατί αυτό θα παράγει μεγάλη διευκόλυνση στην καθημερινότητά τους. Έχουμε σχεδιάσει το πρόγραμμα με τον πλέον φιλικό τρόπο και ελπίζω να το επιβεβαιώσετε και εσείς στην πράξη. Το έχω δείξει κι εγώ σε συγγενείς μου, και σας προτρέπω να μην το φοβηθείτε. Είναι πολύ απλά τα μαθήματα και, τόσο εγώ όσο και ο δήμαρχος, θα είμαστε δίπλα σας σε κάποια μαθήματα για να σάς βοηθήσουμε σε αυτό».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε: «Η τεχνολογία είναι ένα δώρο που έχει αξία όταν κάνει τη ζωή όλων μας καλύτερη και ευκολότερη -χωρίς καμία εξαίρεση. Αυτό, άλλωστε, επιδιώκουμε με το νέο πρόγραμμα που εγκαινιάζουμε με την καθοριστική συνδρομή του Υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης. Θέλουμε μέσα στο φιλικό και οικείο περιβάλλον των Λεσχών Φιλίας να δώσουμε στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας τα ψηφιακά εφόδια, ώστε να διεκπεραιώνουν με αυτοπεποίθηση, άνεση και ασφάλεια όλες τις συναλλαγές τους. Στόχος μας είναι να νιώθουν όλοι ενεργοί και αυτάρκεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

digital, metasximatismos, emporio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράσεις 19,8 εκατ. για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου Αθηναίων

Τα ψηφιακά έργα τα οποία υπέβαλε ο Δήμος Αθηναίων αφορούν το σύνολο της λειτουργίας της πόλης και στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επαγγελματιών σε τομείς όπως η καθαριότητα και η λειτουργία των σχολικών μονάδων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Κ. Μπακογιάννης παρουσίασε το όραμα της Αθήνας για την προεδρία του Β40

Στο Δίκτυο Συνεργασίας των Βαλκανικών Πόλεων Β40 ανέπτυξε ο δήμαρχος Αθηναίων ξεδίπλωσε τις προτεραιότητες που η αθηναϊκή Προεδρία θα επιδιώξει, με γνώμονα την πλήρη και ενεργό συνεργασία των μελών του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση των αποφοίτων του Βαρβάκειου στις 22/1 στην Τεχνόπολη

Φέτος το Βαρβάκειο  συμπληρώνει 162 χρόνια λειτουργίας και οι απόφοιτοι μέσω της δημιουργίας και προβολής ενός ντοκιμαντέρ επιδιώκουν  να αναδείξουν τη διαχρονική παρουσία της σχολής  στην ελληνική κοινωνία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα προσφορά του Δήμου Αθηναίων στους αστέγους της πόλης

Σε συνεργασία με το Open Social Net και με τη συμβολή των ομάδων Street Work ο δήμος θα διανέμει σακίδια που περιλαμβάνουν μπουφάν, υπνόσακους, αντιανεμικές κουβέρτες, αδιάβροχα παντελόνια, θερμομονωτικά μπουκάλια (θερμός), φακούς και σφυρίχτρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξήθηκαν 35% οι ψηφιακές συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο το 2022

Για πρώτη φορά οι ψηφιακές συναλλαγές ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο, με τις περισσότερες να είναι «οικονομικές» και αποτέλεσαν σχεδόν τις μισές από αυτές που πραγματοποίησαν οι πολίτες τη χρονιά που πέρασε.