ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Προωθούνται αρδευτικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 13,1 εκατ. ευρώ, αφορά στην κατασκευή υπόγειων αγωγών συνολικού μήκους 255.230 μέτρων. Στους δήμους Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες.

Στην προκήρυξη ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής στο έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο προϋπολογισμός της διακήρυξης ανέρχεται σε 13,1 εκατ. ευρώ, με το έργο να χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020" με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Συγκεκριμένα το έργο αφορά στην κατασκευή υπόγειων αγωγών από P.V.C. 10 atm συνολικού μήκους 255.230 μέτρων, μετά των απαιτουμένων υδροληψιών, δικλείδων, αντιπληγματικών βαλβίδων, και λοιπών εξαρτημάτων σε αγροκτήματα του Νομού Τρικάλων.

Οι επεμβάσεις που σχεδιάζονται στα πλαίσια υλοποίησης του έργου, αναφέρονται σε περιοχές εντός αναδασμού στους τέσσερις Δήμους (ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, ΠΥΛΗΣ, ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ) του Νομού Τρικάλων. Ειδικότερα, τα προτεινόμενα έργα θα εκτελεστούν στα αγροκτήματα: Σαρακίνας, Περιστέρας, Διαλεχτού, Μεγάλου Κεφαλοβρύσου, Μικρού Κεφαλοβρύσου, Αγίων Αποστόλων, Μεγάρχης, Δροσερού, Μουριάς, Πηγής, Μεγάλων Καλυβίων, Χρυσαυγής, Ταξιαρχών, Πετρόπορου, Κλοκωτού, Φαρκαδόνας, Ζάρκου, Πηνειάδος.

Όπως ανέφερε το ΥΠΑΑΤ σε ανακοίνωσή του οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 08/03/2023 και ώρα 14:00. Η ηλεκτρονική αποσφράγιση θα γίνει στις 15/03/2023 και ώρα 13:00. (Τοπική ώρα). Οι προσφορές αποσφραγίζονται ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

XRIMATA, MONEY, METRITA, EURO
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΑ για προκαταβολή 50% για ζημιές σε καλλιέργειες στις πυρκαγιές του 2023

Με την ΚΥΑ παρέχεται προκαταβολή του 50% της κρατικής αρωγής προς τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι υπέστησαν απώλειες από τις πυρκαγιές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μετά της πλημμύρες σε διυπουργική σύσκεψη

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατά τη διάρκεια τετραήμερης περιοδείας σε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες, θα πραγματοποιήσει σειρά συσκέψεων με φορείς της Θεσσαλίας.
amorgos-psarades-αμοργός-ψαράδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέσα στο 2025 έτοιμο το Αλιευτικό Καταφύγιο στη Νέα Κρήνη

«Ένα όνειρο 40 χρόνων για τους ψαράδες της Νέας Κρήνης πλέον δρομολογήθηκε και αφού μπήκε ο θεμέλιος λίθος, σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί κιόλας» ανέφερε σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.