ΓΔ: 1023.44 -1.19% Τζίρος: 70.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Πάτρα: 8.859 οι παραβάσεις του ΚΟΚ που βεβαίωσε η αστυνομία το 2022

Περίπου 1.200 από τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν συνολικά, αφορούσαν για στάση και στάθμευση σε θέση όπου βρίσκεται ράμπα διάβασης ΑμεΑ και σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ.

Στις 8.859 έφθασαν οι παραβάσεις που βεβαίωσε η αστυνομία το 2022 σε οδηγούς οχημάτων, αλλά και δικύκλων, στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι εμπόδιζαν, με τον τρόπο που είχαν σταθμεύσει, τόσο την ελεύθερη κίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, όσο και των πεζών. Περίπου 1.200 από τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν συνολικά, αφορούσαν για στάση και στάθμευση σε θέση όπου βρίσκεται ράμπα διάβασης ΑμεΑ και σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, τα οποία παρουσιάζει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι κυριότερες παραβάσεις που καταγράφηκαν το 2022 στις τρεις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή σε Αχαΐα, Ηλεία, και Αιτωλοακαρνανία είναι οι εξής:

  • 3.861 παραβάσεις για στάση και στάθμευση σε πεζοδρόμια πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς και ποδηλατοδρόμους
  • 2.796 παραβάσεις για στάση και στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων και πάνω σ' αυτούς
  • 1.178 παραβάσεις για στάση και στάθμευση σε θέση όπου βρίσκεται ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ και ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ, εντός υπαίθριων και υπόγειων χώρων στάθμευσης
  • 764 παραβάσεις για στάση και στάθμευση επάνω σε διαβάσεις πεζών και σε απόσταση μικρότερη από πέντε μέτρα από αυτές
  • 260 παραβάσεις για παράνομη κίνηση σε πεζόδρομους

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της αστυνομίας, οι περισσότερες παραβάσεις καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο, όπου έφθασαν τις 1.188, και οι λιγότερες τον Ιούλιο, όπου βεβαιώθηκαν 620. Όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, οι περισσότερες παραβάσεις, δηλαδή 3.861, αφορούσαν την στάση και στάθμευση σε πεζοδρόμια πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς και ποδηλατοδρόμους. Συγκριτικά με το 2021, καταγράφηκε αύξηση των βεβαιωμένων παραβάσεων. Συγκεκριμένα το 2021 είχαν καταγραφεί 6.289 παραβάσεις, ενώ το 2022 ανήλθαν, όπως προαναφέρθηκε, στις 8.859.

Συγκεκριμένα το 2021 είχαν βεβαιωθεί:

  • 2.280 παραβάσεις για στάση και στάθμευση σε πεζοδρόμια πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς και ποδηλατοδρόμους
  • 2.265 παραβάσεις για στάση και στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων και πάνω σ' αυτούς
  • 830 παραβάσεις για στάση και στάθμευση σε θέση όπου βρίσκεται ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ και ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ, εντός υπαίθριων και υπόγειων χώρων στάθμευσης
  • 624 παραβάσεις για στάση και στάθμευση επάνω σε διαβάσεις πεζών και σε απόσταση μικρότερη από πέντε μέτρα από αυτές
  • 290 παραβάσεις για παράνομη κίνηση σε πεζόδρομους

Όμως, εκτός από τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σχετικά με την ελεύθερη κίνηση των ΑμεΑ και των πεζών, οι αστυνομικοί πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους και για ηχορύπανση από δίκυκλα και αυτοκίνητα και γενικώς από πάσης φύσεως κυκλοφορούντα οχήματα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, το 2022 βεβαιώθηκαν 473 παραβάσεις για ηχορύπανση ενώ το 2021 οι παραβάσεις έφθασαν τις 452.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται είναι συνεχείς και οι περιπολίες καθημερινές, ενώ οι αστυνομικοί επεμβαίνουν άμεσα όταν διαπιστώνεται ότι ράμπες διάβασης και θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ είναι απροσπέλαστες και κατειλημμένες. Παράλληλα, όπως τονίζεται, τα ίδια ακριβώς ισχύουν και σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται ότι εμποδίζεται από σταθμευμένα οχήματα και δίκυκλα, η ελεύθερη κίνηση όλων των πεζών. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισραηλινό εστιατόριο ο στόχος τρομοκρατών που συνελήφθησαν από ΕΥΠ και ΕΛΑΣ

Οι συλληφθέντες οι οποίοι είναι πακιστανικής υπηκοότητας, ετοίμαζαν για αρκετό διάστημα το χτύπημα στο συγκεκριμένο εστιατόριο, στο οποίο σύχναζαν κατά κύριο λόγο Ισραηλινοί.
sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν αστυνομικοί κατηγορούμενοι για βασανιστήρια σε βάρος κρατούμενου

Έπειτα απο έρευνα της ΕΛΑΣ προέκυψε ότι οι εν λόγω αστυνομικοί, που είχαν την ευθύνη φύλαξης και μεταγωγής κρατουμένων σε σωφρονιστικό κατάστημα, προέβησαν σε πράξεις ξυλοδαρμού και βασανισμού σε βάρος αλλοδαπού κρατούμενου.