ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Aris Oikonomou

Απεργιακές κινητοποιήσεις των δάσκαλων απέναντι στην αξιολόγηση

Για τις 15 Φερβουαρίου κήρυξε 24ωρη απεργία η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) που σημειώνει ότι η αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με την ουσιαστική στήριξη των σχολείων από το κράτος.

Με απεργιακές κινητοποιήσεις «απαντά» η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) στην εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, η ΔΟΕ κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στην Αθήνα στις 10:30 στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 11:00 στο 'Αγαλμα του Βενιζέλου, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

«Οι εκπαιδευτικοί δε φοβόμαστε την “αξιολόγηση”, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε, δεν αντιδρούμε γιατί δε θέλουμε να “ξεβολευτούμε” όπως λένε τα διάφορα παπαγαλάκια αλλά γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών», τονίζει η ΔΟΕ στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, «οι εκπαιδευτικοί εξετάζουν κάθε μέρα κριτικά και αυτοκριτικά τη δουλειά τους, στους συλλόγους διδασκόντων ανταλλάσσουν σκέψεις και προτάσεις για να γίνει καλύτερη η σύνθετη παιδαγωγική πράξη. Αυτή ακριβώς η διαδικασία είναι που ζητάμε να στηριχθεί ουσιαστικά από το κράτος. Τα κριτήρια της αξιολόγησης, που προωθεί η κυβέρνηση, δεν έχουν καμία σχέση με αυτή την ανάγκη».

«Οι εκπαιδευτικοί θα βγούμε νικητές. Εμείς θα γίνουμε ασπίδα υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων απέναντι στο σχολείο της κατηγοριοποίησης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΟΕ. Σημειώνεται, ότι αντίστοιχη στάση απέναντι στο ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αναμένεται να τηρήσει και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
pierrakakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Ίσα δικαιώματα στους αποφοίτους μη κρατικών Πανεπιστημίων

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο παραμένει η ναυαρχίδα της κυβερνητικής πολιτικής ενώ απέκλεισε τη μόνιμη παράλληλη απασχόληση καθηγητών των δημόσιων πανεπιστημίων στα Μη Κρατικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η διαφορετικότητα, είναι μια κανονικότητα στην καθημερινότητά μας, ανέφερε χαρακτηριστικά η η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου και εξήρε την πρωτοβουλία του πρύτανη για την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Η αναπηρία αποτελεί κανονικότητα στην καθημερινότητά μας

Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, το πρόγραμμα που διοργανώνεται από τα Special Olympics Hellas συμβάλλει σημαντικά στην άρση των αποκλεισμών και την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία.
Elliniki Astynomia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιοι δρόμοι κλείνουν το Σάββατο σε Αθήνα και Πειραιά λόγω παρελάσεων

Οι έκτακτες υκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των μαθητικών παρελάσεων θα ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί με την ΕΛΑΣ να απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων ώστε να αποτραπούν επιπλέον κυκλοφοριακά προβλήματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Άμεσα στη Βουλή η ρύθμιση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δήλωσε πως το θέμα θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο πριν το τέλος του έτους. Έρχεται η ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία στις αρχές του 2024.